Objašnjenje u tri tačke: Ko može da bude uspešan trener u Bajernu; ne, Zidan ne bi mogao

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 19:01

Tako makar tvrdi Jan Age Fjortoft...

Haotičan dan u Minhenu. Neočekivana odluka Julijana Nagelsmana da odbije otvorenu ponudu Bajerna za povratak i prihvati novi ugovor sa DFB-om, ozbiljno je uzburkala duhove i u Zebener štrase i u nemačkim medijima. Situacija kakva dugo nije viđena u klubu koji mnogi smatraju najorganizovanijim na planeti.

Titula je izgubljena posle 11 godina, sezonu može da izvadi trofej Lige šampiona, međutim trenutno malo ko pominje sve to i svi se bave samo jednom temom: Ko će biti novi trener Bajerna?

Izabrane vesti

Iz Španije su ovog popodneva stigle informacije kako su Bavarci veoma blizu dogovora sa Zinedinom Zidanom, da bi nedugo potom svi relevantni nemački izvori demantovali tu bombastičnu vest.

A onda se nedugo potom oglasio i uvek dobro informisani Jan Age Fjortoft, nekadašnji reprezentativac Norveške, prvotimac Ajntrahta iz Frankfurta, sada cenjeni komentator i medijski stručnjak.

Fjortoft je u tri tačke objasnio ko može danas da bude trener Bajerna iz Minhena...

"Pratio sam taj klub mnogo godina. Video sam mnoge trenere kako odlaze i dolaze. Da biste bili uspešni u Bajernu, morate da imate mnogo različitih kvaliteta, pored toga što ste dobar fudbalski trener", napisao je Norvežanon, pa onda pojasnio

1. Da se razumete u politiku i da budete dobar 'političar' - da budete u stanju da izgradite saveze unutar kluba.

2. Da budete dobri u kontaktu s medijima - shvatate da je to neophodno da biste preživeli u Minhenu.

3. Da poštujete i razumete kulturu Bajerna, Minhena i Nemačke.

Potom je Fjortoft nastavio: "Zidana visoko cenim kao trenera, razgovarao sam sa njim, ali ne poznajem dovoljno dobro. Ipak, 100 odsto sam siguran da on nije trener za bajern. Mislim da ne ispunjava sve kvalitete koji su potrebni za trenera Bajerna".

Samo tokom današnjeg dana kroz medije se provuklo nekoliko novih-starih imena što sada iskaču u prvi plan. Između ostalih Ralf Rangnik, Sebastijan Henes, Roberto de Zerbi...

Zanimljivo da već neko vreme niko ne pominje Hansija Flika.


tagovi

Julijan NagelsmanZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara