Klop sa igračima (©Reuters)
Klop sa igračima (©Reuters)

Klop: Nećemo dogodine braniti titulu, nego ćemo da napadamo novu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 19:35

„Ako ostali budu napredovali i mi ćemo“, poručuje Nemac

Kažu da je u sportu mnogo teže odbraniti osvojeni tron nego ga osvojiti. Zato što kada si najbolji, onda si „trn u oku“ svim ostalima i svi žele da te sruše.

Liverpul je 30 godina čekao titulu koju je osvojio prošle nedelje. I u narednoj sezoni će biti meta broj 1 za sve ostale klubove u Premijer ligi. Takvu poruku je Crvenima poslao i Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, pred veliki derbi u četvrtak.

Izabrane vesti

Pomalo komično, ali fudbaleri Sitija će po staroj engleskoj tradiciji morati da naprave pobednički špalir za novog šampiona. Dosadašnji prvaci će tako i istinski predati krunu novom najboljem timu u ligi.

Braniti titulu je mnogo teže nego osvajati je, jer svi vaši protivnici žele da vam pokažu da mogu da vas sruše. Mi ćemo to pokazati Liverpulu naredne sezone“, poručio je Gvardiola.

A, večito nasmejanom Jirgenu Klopu ništa ne može da skine osmeh s lica, pogotovo ne sada kada je ostvario tri decenije sanjani san navijača Crvenih. On drugačije gleda na izazov koji čeka njegov tim naredne sezone.

Ne osećamo se kao da smo na kraju nečeg, već na sredini. Mi nećemo naredne sezone braniti titulu, nego ćemo napadati novu“, podvukao je Klop.

Na svaki izazov, Liverpul će imati odgovor, tvrdi Nemac.

Ako se ostali timovi promene i mi ćemo se menjati. Ako drugi napreduju i mi ćemo napredovati“.

Bez obzira što je tim sa Enfilda titulu već osvojio i proslavio, u derbi sa Sitijem će ući 100 spreman i motivisan, kaže Klop.

Biće to prava utakmica, 100 odsto meč. Mi dolazimo u Mančester da igramo fudbal i da pobedimo, a ne da slavimo nešto što se desilo prošle nedelje“, podvukao je Jirgen Klop.

Prvenstveni duel na Enfildu u novembru dobio je Liverpul sa 3:1.




tagovi

LiverpulMančester SitiEngleskaPremijer ligaJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara