Jirgen Klop sa igračima Aston Vile (Foto: AFP)
Jirgen Klop sa igračima Aston Vile (Foto: AFP)

Klop o igranju protiv Viline dece: Nikada u životu nisam imao ovakav izazov

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 02:29

"...da nemate pojma protiv koga igrate. Apsolutno nemate pojma. Da pripremate utakmicu i onda bacite čitavu pripremu, sve video snimke u kantu i počnete ponovo", priznao je Nemac

Svakakva su se čuda dešavala u istoriji fudbala. Sasvim sigurno dešavaće se i u buduće. Ali da tim sa prosečnom starošću manjom od 19 godina - 18 godina 294 dana - savlada prvaka Engleske i ne ide baš. A upravo sa tako "iskusnom" ekipom je Aston Vila bila primorana da se suprotstavi Liverpulu u trećem kolu FA Kupa. Korona virus se proširio na Vila Parku, deset prvotimaca i četvorica članova stručnog štaba bili su pozitivni i klub iz Birmingema je na megdan Redsima poslao mlađariju, članove rezervnog tima. Očekivano, više od ubedljivog, ali i časnog poraza (4:1) nisu uspeli da izbore.

Trener Liverpula Jirgen Klop priznao je posle meča da se ranije u karijeri nije nalazio u ovakvoj situaciji.

Izabrane vesti

"Bilo je dosta čudno. Nikada u životu nisam imao ovakav izazov, da nemate pojma protiv koga igrate. Apsolutno nemate pojma. Da pripremate utakmicu i onda bacite čitavu pripremu, sve video snimke u kantu i počnete ponovo. To je fudbal i igrači iz akademije su vrlo dobri. Prošle godine smo mi igrali protiv Vile sa decom koja su pružila dobru partiju", podsetio je Nemac.

Uprkos tome što je bio aspolutni autsajder, podmlađeni sastav Aston Vile je punih sat vremena odolevao. Čak je u finišu poluvremena uspeo i da nadoknadi zaostatak sa početka meča preko 17-godišnjeg Luija Berija, kojeg je Klop posebno pohvalio.

"Dečaci su se zaista dobro snašli. Mali Džejmi Vardi bio je velika pretnja. Svi ovi klinci znaju da igraju fudbal i ukoliko ne igrate dobro protiv njih onda imate probleme. Momci su odigrali dobro, Vilina deca su odigrala dobro, bila su vrlo organizovana. Bilo je jasno. Postigli smo rani gol, vrlo lep, ali potom nismo igrali dovoljno brzo i nismo odigravali u pravim smerovima. Sve su to fudbalski problemi i rešili smo ih u drugom poluvremenu. Tako da sam zadovoljan time. Drugo poluvreme smo igrali tačno onako kako je trebalo da igramo od početka i to je razlog zbog kojeg smo pobedili."

Nemački stručnjak je u pauzi ostavio Džordana Hendersona u svlačionici, zamenivši ga Tijagom Alkantarom, što je britanske novinare navelo da pomisle kako se kapiten Liverpula ponovo povredio.

"Ne, ne, dogovorili smo se pre utakmice da Hendo i Tijago odigraju po 45 minuta. Apsolutno nema problema", uverava Klop.


tagovi

LiverpulAston VilaJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara