Jirgen Klop i Ozan Kabak (©Reuters)
Jirgen Klop i Ozan Kabak (©Reuters)

Klop pokazao prstom na štopera kog želi, Liverpul već krenuo u akciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 21:46

Posao bi mogao da bude realizovan u narednim danima...

Dejan Lovren je svoje odslužio u Liverpulu, Hrvat će u narednim danima i zvanično postati novi igrač ruskog Zenita u transferu vrednom oko 12.000.000 evra, pa Jirgen Klop naveliko radi na pronalaženju adekvatne zamene.

Kako večeras javlja Bild prva želja nemačkog stručnjaka je mladi Ozan Kabak, jedan iz plejade mladih turskih defanzivaca stasalih u poslednje dve-tri godine. Radi se o momku koji tek što je napunio 20 godina, a već je napravio dva velika transfera. I to u poslednjih godinu i po dana. U zimu 2019. prešao je iz Galatasaraja u Štutgart, da bi samo šest meseci kasnije Šalke za njega iskeširao 15.000.000. Rudari iza sebe imaju užasan drugi deo sezone, međutim Kabak je manje-više bio na visini zadatka i čak uspeo da se tri puta upiše u listu strelaca.

Izabrane vesti

U pitanju je izuzetno pokretljiv štoper koji bi mogao odlično da se uklopi sa Virdžilom van Dajkom. Po potrebi može da odigra i u veznom redu, a posebno je opasan posle prekida. Ima dobar skok i odlično se snalazi u gužvi.

Bild tvrdi da je Liverpul već stupio u kontakt sa Šalkeom jer želi da što pre reši pitanje upražnjenog mesta na štoperu. Situacija je sledeća: tržišna vrednost ovog momka narasla je u međuvremenu na blizu 30.000.000 evra, a u ugovoru sa nemačkim klubom postoji otkupna klauzula koja se automatski aktivira idućeg leta i po njoj svako ko uplati 45.000.000 može da vodi Kabaka.

Jasno je da se Redsima žuri, oni nemaju nameru da čekaju iduće leto, međutim naruku im ide to što je Šalke u velikim finansijskim problemima i kako Bild piše, spreman je da mladog štopera pusti za oko 35.000.000 evra.

Podsetimo, Šalke je nedavno napustio glavni sponzor Klemens Tenis, klub je u minusu oko više od 200.000.000 evra i očajnički traga za napadačem. Sve ovo govori da Liverpul možda čak mogao da dodatno obori cenu Ozana Kabaka...


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Ozan Kabak

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara