Jirgen Klop i Ozan Kabak (@Reuters)
Jirgen Klop i Ozan Kabak (@Reuters)

Klop sebi sprema poklon za Novu godinu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 09:14

Štoper, naravno...

Nije da ih mediji povezuju prvi put, govorilo se o takvoj mogućnosti nekoliko puta letos. Spekulacije su posebno dobile na težini kada je Dejan Lovren zvanično prodat u Zenit, međutim Jirgen Klop nijednog momenta nije bio dovoljno zagrizao. Ozan Kabak tako je ipak ostao u Šalkeu, da bi ovog vikenda priča o mladom Turčinu i Liverpulu ponovo bila podgrejana.

Razlog je, razume se, teška povreda Virdžila van Dajka i činjenica da će Redsi tokom januara morati da se aktiviraju na tržištu kako bi pojačali konkurenciju u poslednjoj liniji.

Izabrane vesti

Klopa su u prethodna dva-tri meseca više puta savetovali da bi morao da kupi zamenu za Lovrena. On je ipak ostao pri stavu da bi radije omasovio navalu i manevar - što će i učiniti dovođenjem Dioga Žote i Tijaga Alkantare - tako da mu se sada tvrdoglavost obija o glavu.

Akcija kupovine štopera krenuće s prvim danima januara, piše RMC i tvrdi kako Kabak ostaje prva meta engleskog šampiona.

Turčin je samo jedan iz plejade mladih defanzivaca stasalih u poslednje dve-tri godine na Bosforu. Mada je samo jednu sezonu proveo u Galatasaraju. Radi se o momku koji tek što je napunio 20 godina, a već je napravio dva velika transfera. I to u poslednjih godinu i po dana. U zimu 2019. prešao je iz Galate u Štutgart, da bi samo šest meseci kasnije Šalke za njega iskeširao 15.000.000. Kraljevsko plavi iza sebe imaju užasan drugi deo prošle sezone i još gori start nove (nisu pobedili punih deset meseci), međutim Kabak je manje-više bio na visini zadatka i čak uspeo da se tri puta upiše u listu strelaca.

U pitanju je izuzetno pokretljiv štoper koji bi u budućnosti mogao dobro da se uklopi sa Van Dajkom, a dok je ovaj na bolovanju uspešno i da ga odmeni. Po potrebi može da odigra i u veznom redu, što se posebno dopada Klopu, a krasi ga i dobar skok, odnosno snalaženje u gužvi.

Tržišna vrednost Ozana Kabaka iznosi blizu 30.000.000 evra. Idućeg leta biće aktivna i otkupna klauzula od 45.000.000, no Liverpul nema vremena toliko da čeka. Englezima naruku ide to što je Šalke u velikim finansijskim problemima, pa se pretpostavlja da neće mnogo zatezati u pregovorima. U prevodu, mogao bi da pusti Turčina i za cifru između 30 i 40 miliona.

Podsetimo, Šalke je nedavno napustio glavni sponzor Klemens Tenis, klub je u minusu oko 200.000.000 evra i svaki transfer dobro bi došao da zakrpi makar deo finansijske rupe. Sve ovo govori da bi Klop možda mogao dodatnio da obori cenu Ozana Kabaka.

RMC navodi da je želja Liverpula da u naredna dva meseca ispregovara sa Šalkeom, da sve utanači i mladog štopera dobije već 1. januara.


tagovi

Ozan Kabak

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara