Promašeni penal De Brujnea (©VIDEO)
Promašeni penal De Brujnea (©VIDEO)

Klop vaskrsao 4-2-4! “Idiot” Voker i promašeni penal De Brujnea ostavili Siti u kanalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 19:29

Sjajno prvo poluvreme, značajno sporije u nastavku

Zadovoljni će biti svi osim Pepa Gvardiole. Lester jer je ostao na prvom mestu na tabeli. I Liverpul jer je ostao neporažen, iako je Jirgen Klop igrao ruski rulet sa modernom verzijom već zaboravljene formacije 4-2-4. U Mančester Sitiju pak nemaju puno razloga za slavlje, jer iako su u jednom period ludo zanimljivog meča imali šampiona na tacni nisu uspeli da mu zadaju fatalni udarac, pa su Redsi odneli bod sa Etihada – 1:1 u velikom derbiju osmog kola Premijer lige.

Ocena da je meč bio ludo zanimljiv pre svega važi za prvo poluvreme, jer Klop je od starta krenuo furiozno i famozni trio napadač proširio Diogom Žotom. Ovog puta ne na uštrb Roberta Firmina, već zajedno sa njim, pa kad na njih dvojicu dodamo i Mohameda Salaha i Sadija Manea jasno vam je da Liverpul i nije mogao da igra drugačije no napadači.

Izabrane vesti

Isprva je to zaista delovalo zastrašujuće, u uvodnih 90 sekundi dva puta je zapretio Edersonu, a već u 13. minutu i poveo. Sadio Mane je lako probio pored Kajla Vokera, koji je zatim skrivio penal zbog čega ga je Roj Kin, legdendarni fudbaler Mančester junateda sada u ulozi stručnog konsultanta na Skaj Sportu, javno nazvao idiotom?!

"Igra (Mane, prim.aut) protiv idiota! Ljudi mi pričaju da Kajl Voker igra dobro, ne mislim tako. Ima 30 godina, reprezentativac je, a pride je – nesreća koja čeka da se desi. Stalno pravi ovakve greške”, rešetao je Kin.

Nažalost po Vokera, precizan je bio i Salah i Liverpul je stigao do ranog vođstva.

Nije ipak Siti skupina potpunih idiota koji će se predate posle samo 15 minuta igre. Ne, Gvardiolin tim je sve više pritiskao, mada je Rahim Sterling nervirao navijače time što je nekoliko puta previše zakomplikovao inače jednostavne situacije. To što je Klop rizikovao sa četvrociom izrazito napadačkih orjentisanih igrača ostavilo je prostora za igru, mada se nije previše osetilo kad je u pitanju sigurnost Liverpulove odbrane.

U 31. minutu je ipak konačno poklekla, ispao je Aleksander Arnold Trent, mada se mora reći da se Gabrijel Žezus, vratio se on u tim posle gola Olimpijakosu u Ligi šampiona, sjajno snašao posle dodavanja Kevina De Brujne. Ako je Brazilac uopšte hteo da uradi to što jeste. Kako bilo, okrenuo je Trenta na petoparcu i izjednačio.

Nedugo potom Siti je možda propustio i najbolju šansu da utakmicu okrene u svoju korist. Centaršut sa desne strane pogodio je Džoa Gomeza u ruku, sudija Kreg Poson, iako isprva nije reagovao, uvažio je sugestiju iz VAR sobe i pokazao na belu tačku. De Brujne je prišao lopti, pogodio bi on to zavezanih očiju u devet od 10 šansi, ali večeras jednostavno nije bilo to veče i svi su se odmah prisetili oktobra 2018. kada je Rijad Marez, na Liverpulovom Enfildu, u 86. minutu promašio jedanaesterac za pobedu.

U nastavku meča malo manje kvalitetan, mada mnogo oprezniji fudbal. Valjda poučeni tim turbulentnim poluvremenom i jedni i drugi su povukli ručnu i igrali sa mnogo manje rizika. Pa i tako su uspevali da naprave rivalu ozbiljne probleme. Dva puta je Ederson morao da spavasava Građane, a da je Žezus u 55. minutu bio malo prisebniji na pas Žoaa Kansela mogao je da izraste u potpunog junaka utakmice. Istina, sve se to videlo u prvih 15 minuta nastavka, dok su poslednjih pola sata predstavljala svojevrstan antiklimaks. Ništa vredno pomano.

Liverpul bi voleo da je prvi, nije loše ni što je treći s obzirom na period sezone. Siti pak posle osam kola tavori na sredini tabele Premijer lige. Tome se niko nije nadao.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Brajton – Barnli 0:0

Sautempton – Njukasl 2:0 (1:0)

/Adams 7, Armstrong 82/

Subota

Everton – Mančester junajted 1:3 (1:2)

/Berard 19 – Bruno Fernandeš 25, 32, Kavani 90+5/

Kristal Palas - Lids 4:1 (3:1)

/Dan 12, Eze 22, Kosta 42AG, Aju 69 - Bamford 27/

Čelsi - Šefild 4:1 (2:1)

/Abraham 23,Čilvel 34, Silva 77, Verner 80 - MekGoldrik 9/

Vest Hem - Fulam 1:0 (0:0)

/Souček 90+1/

Nedelja

Vest Bromvič Albion – Totenhem 0:1 (0:0)

/Kejn 88/

Lester – Vulverhempton 1:0 (1:0)

/Vardi 15pen/

Mančester Siti - Liverpul 1:1 (1:1)

/Žezus 31 – Salah 13pen/

20.15: (1,68) Arsenal (3,80) Aston Vila (5,20)

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

Kevin de BrujneGabrijel ŽesusMohamed SalahKajl Voker

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara