Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klop: Zaista ne znam kako Siti, Junajted, Čelsi i PSŽ mogu toliko da troše...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 06:08

"Mi sa njima ne možemo da se poredimo"...

Najavljujući Liverpulovu premijeru protiv Noriča Jirgen Klop još jednom se požalio kako Redsi u finansijskom smislu ne mogu da se nose sa najbogatijim klubovima na svetu, otvoreno prozvavši neke od najvećih rivala u Premijer ligi.

Nemački stručnjak ovog leta kupio je samo štopera Lajpciga Ibrahimu Konatea, dok su Mančester Siti, Čelsi i Mančester Junajted luksuzno pazarili (Griliš, Sančo, Lukaku) i ne nameravaju da se na tome zaustave.

Izabrane vesti

"Ne znam zaista kako Junajted, Siti, Čelsi ili Pari Sen Žermen mogu toliko da troše. Mi sa njima ne možemo da se poredimo", kazao je Klop. "Očigledno da oni nemaju granica. Mi ih imamo i one su i te kako jasno izražene. Ali uprkos mnogim ograničenjima imali smo uspeha u poslednje dve godine. Nema nam druge, moraćemo da nastavimo na taj način. Liverpul može da troši samo onoliko koliko zaradi. Uvek smo tako radili i radićemo i nadalje".

Redsi su poslednjih dana rešili nekoliko gorućih problema. Produžili su ugovore sa Aleksanderom Arnoldom, Van Dajkom, Alisonom i Fabinjom, a u toku su razgovori po istom pitanju sa Salahom, Maneom i Hendersonom.

"Rešićemo to. Nekako ćemo rešiti... Ne sumnjam da ćemo pronaći rešenje", dodao je Klop.

Jirgenu Klopu često se spočitava kako baš i nema pravo da kritikuje rivale jer i on je prethodnih godina umeo dobro da potroši na fudbalskoj pijaci, međutim precizne brojke kažu da je Nemac po ovom pitanju ipak daleko od Gvardiole, Murinja, Simeonea, Alegrija, Kontea, Ančelotija, pa čak i trenera kao što su Unai Emeri ili Ernesto Valverde. Radi se o ciframa potrošenim u poslednjih deset godina...


tagovi

Jirgen Klopletnji prelazni rok 2021Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara