Rajan Gravenberh (Reuters)
Rajan Gravenberh (Reuters)

Klopova moć ubeđivanja dan pred fajront: Gravenberh ide na Enfild i puni kasu Bajerna

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 21:34

Sjajan posao Bavaraca koji će zaraditi 40.000.000 evra fiksno, a potencijalno još 5.000.000 kroz bonuse i značajna finansijska injekcija za novi napad na Paljinju

Dok Bajern radi na dovođenju jednog veziste, dogovorena je prodaja drugog. Rajan Gravenberh nije bio zadovoljan statusom na Alijanc areni, insistirao je prethodnih dana da klupsko rukovodstvo razmotri ponude iz Premijer lige, što je uprava Bavaraca i učinila. Ne samo da je razmotrila, već je pronašla način da na perspektivnom Holanđaninu debelo zaradi. Šampion Nemačke je dogovorio transfer Gravenberha na Enfild fiksnih 40.000.000 evra i još 5.000.000 koje bi mogao da zaradi kroz bonuse.

Iako novi sportski direktor Kristijan Frojnd sutra stupa na funkciju u Zabener štrase, Karl Hajc Rumenige koji praktično rukovodi transfer politikom u aktuenom prelaznom roku sjajno je iskoristio činjenicu da je Liverpul čitavog leta nije uspeo da ugrabi zvučno pojačanje u veznom redu. Čovek sa nadimkom "Igla" uboo je pravo u centar i doneo Bavarcima u osnovi duplo više novca u odnosu na sumu koju su prošlog leta izdvojili za Gravenberha. Mladi vezista je tada plaćen Ajaksu 18.500.000 evra.

Izabrane vesti

Mogao je čitav transfer da naraste na 24.000.000 evra, ali Gravenberh nije imao kada da ostvari bonuse svom bivšem klubu, budući da pravu šansu na Alijanc areni pod trenerskom palicom Julijana Nagelsmana nije dobio (samo 559 minuta u Bundesligi). Ništa se značajno nije promenilo ni kada je Tomas Tuhel preuzeo kormilo u martu mesecu, niti ga je Nemac, tražeći od kluba da mu dovede klasičnu šesticu, video u prvom planu... Teško pored Jozue Kimiha i Leona Gorecke.

Rumenige je stoga odlično pregovarao za Bajern, a moć ubeđivanja Jirgena Klopa donela je Liverpulu željeno pojačanje dan pred fajrnot prelaznog roka. Doduše transfer će biti realizivan sutra nakon što Gravenberh prođe lekarske preglede, ali Klop je imao ključnu ulogu predočivši Gravenberhu da je Enfild prava sredina za njega.

Holanđanin je dogovorio sa premijerligašem petogodišnji ugovor i pojačaće vezni red koji su ovog leta napustili Fabinjo i Džordan Henderson i Nabi Kejta, a koji su ojačali Aleksis Makalister iz Brajtona i Vataru Endo iz Štutgarta.

Jurio je Liverpul ovog leta Romea Laviju i Mojzesa Kajseda, pomenuta dvojica su mu okrenula leđa zarad potpisa za Čelsi. Nakon toga potpisao je Endo i delovalo je da bi Liverpul mogao tu da stane. Međutim, paklena konkurencija u Premijer ligi naterala je Redse da se ponovo isprse.

Bajern se sada dobio značajnu finansijsku injekciju koju će sigurno iskoristi za novi napad na Žoaa Paljinju. Prvi sa sumom od 55.000.000 evra Fulam je glatko odbio.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Rajan GravenberhLiverpulBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara