Klop (© Reuters)
Klop (© Reuters)

Klopovo domaćinsko poslovanje: Nećemo više da trošimo, nije ovo Monopol

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 11:40

Trener Liverpula odbacio mogućnost dodatnih pojačanja u januaru

Prelazni rok samo što je počeo, a za Liverpul je završen. Doveo je klub sa Enfilda Kodija Gakpa i time se će staviti tačku na zimske novajlije.

Iako se dugo pominje da su Crveni u konkurenciji da dovedu Enca Fernandesa iz Benfike i(li) Džuda Belingema iz dortmundske Borusije svi su izgleda da više neće izlaziti na tržište tokom januara. Bez obzira što bi navijači rado videli još neko novo lice.

Izabrane vesti

Već sedam godina i kusur sam u Liverpulu i pred svaki prelazni rok se potežu iste teme. Razgovaramo o ovome kao da novac ne igra ulogu. U fazonu: „Koga briga“. Nije baš da smo u poziciji samo da trošimo. Ne želim nikog da razočaram, ali smo doveli izvanrednog fudbalera kakav je Kodi Gakpo, a sledeća stvar koju čitam je: „Ko je sledeći?“ Ispada tako kao da nemamo tim. Ne možemo da se ponašamo kao da igramo Monopol. Nikada nismo, ja to ne razumem“, sleže ramenima trener Jirgen Klop.

Nemački stručnjak je poznat kao čovek koji retko kad gomila igrače. Posebno ne tokom zimskog prelazhnog roka. Samo jednom se desilo da dovede više od jednog pojačanja početkom godine i to 2021. kad je usled velikih kadrovskih problema sa štoperima angažovao Ozana Kabaka iz Šalkea i Bena Dejvisa iz Prestona. U svim ostalim prelaznom rokovima potpisao bi samo jedan igrač, a kako je to nedavno uradio Gakpo iz PSV-a sa 42.000.000 evra deluje da je kraj.

Ovakve situacije smo uvek rešavali i to je deo moje filozifije, da verujem igračima koje imam na raspolaganju, ne da stalno preipsitujem njegove mogućnosti, govoreći kako nam je potreban još neko za ovu ili onu poziciju. Sa Kodijem smo popunili prazninu (na levoj strani ofanzivnog dela ekipe), ugrabili savršen tajmjing, da smo čekali do leta sigurno bi poskupeo ili bi ga neko drugi doveo. Jasno je da nam je potreban kvalitetan izbor na svim pozicijama, verovatno dva tima istog ili približnog kvaliteta, kako bismo mogli da rotiramo i to pokušavamo da napravimo“.

S druge strane, Liverpul je aktivan na više koloseka, igra Ligu šampiona, bori se za još jedan plasmani u Premijer ligi što sugeriše da mu je potreban širi kadar. Iako Klop uverava da bi trebalo da se ponaša domaćinski.

Nikog ne bi trebalo da iznenadi ako sad kažem da nećemo trošiti više novca. Opet, ako se ukaže šansa da nekog dovedemo uradićemo to, ali to mora da bude pravi igrač i pod povoljnim finansijskim okolnostima“.

Što se tiče narednog prelaznog roka, u junu ističu ugovori Robertu Fimirnu, Nabiju Keiti, Aleksu Okslejd Čembrlejnu i Džejmsu Milneru.

Niko od njih mi nije došao i pitao da ide. Kad bi se to desilo, saslušao bih fudbalere, jer je poslednje što želim da nekog prisiljavam da ostane u Liverpulu“, dodao je Klop.


tagovi

Jirgen KlopLiverpul MontevideoKodi Gakpo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara