Fudbaleri Klub Amerike proslavljaju pogodak (Foto: AFP)
Fudbaleri Klub Amerike proslavljaju pogodak (Foto: AFP)

Klub Amerika razbila Danija Alvesa i drugove u derbiju Meksiko Sitija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 04:41

Pobeda na Unversitariju bi mogla da bude prekretnica za tim sa Asteke

Dočekali su fudbaleri Pumasa gradskog rivala Klub Ameriku u osmom kolu meksičke Aperture sa verom da bi mogli da prodube krizu velikog protivnika. Ipak, četa Fernanda Ortiza je počela da se budi. Razbila je Danija Alvesa i drugove, vezala drugu pobedu i krenula u pohod ka vrhu tabele. Pumas je posle tek prvog poraza u sezoni (pet remija i pobeda) ispao iz plej-of zone i moraće ljudi u klubu dobro da se zapitaju kako da preokrenu situaciju - 0:3.

Imao je domaćin svoje momente, ali se na Unversitariju uglavnom pitao samo jedan tim. Gosti su slomili rivala krajem prvog poluvremena, a onda ga u drugom totalno dotukli. Zasluženo su slavili i vinuli se na deveto mesto posle slabog početka sezone, a ako ih pogleda sreća mogli bi da se domognu čak četvrtog mesta na tabeli, kako pet timova koji su ispred imaju meč više. Lider Monterej je ipak prilično daleko (+9 uz meč više).

Izabrane vesti

Pronašli su fudbaleri Klub Amerike željeni ritam. U minulom kolu pobedom nad Huarezom (2:1) najavili promenu smera, a ubedljivim trijumfom u derbiju Meksiko Sitija svima stavili do znanja da su loš početak ostavili iza sebe i da itekako imaju kvalitet za visoke domete ove sezone.

Uputili su večeras 19 šuteva ka golu rivala (devet više od rivala) i čak devet puta testirali golmana Pumasa. Do prednosti su stigli u 38. minutu posle sjajne akcije. Henri je pobegao odbrani domaćina, lobovao golmana Gonzalesa, ali pogodio prečku! Na njegovu sreću odbitak je pokupio Dijego Valdes i doneo prednost gostima.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, da bi posle 12 minuta igre u nastavku Rodrigez Portiljo duplirao prednost Klub Amerike. Pukla je kontra, pobegao je odbrani Pumasa i matirao Gonzalesa bez većih problema - 2:0.

Sve je postalo jasno u 78. minutu, kada je Zendehas nekako proturio loptu pored dvojice čuvara na ivici kaznenog prostora i potom efektnim udarcem sa desetak metara stavio tačku. Dani Alves i saigrači su bili poptuno nemoćni.

MESKIKO 1, APERTURA – 8. KOLO

Petak

Keretaro – Atletiko San Luis 1:1 (0:0)

/Angulo 90+4 – Ernandez 55pen/

Subota

Nekaksa – Monterej 1:2 (1:0)

/Garnisa 36 – Aguire 56, Gonzalez 77/

Tihuana – Puebla 3:3 (1:1)

/Rodrigez 36, 64, Lopez 72 – Feraris 38, Altidor 85, Rejes 90+9/

Leon - Mazatlan 0:3 (0:3)

/Bareiro 5 ag, Benedeti 8, Beljo 17/

Nedelja

Pumas - Klub Amerika 0:3 (0:1)

/Valdes 38, Rodrigez 57, Zendehas 78/

Gvadalahara - Atlas U TOKU

23.55: (2,10) Kruz Azul (3,20) Toluka (3,45)

Ponedeljak

02.05: (1,60) Tigres (3,70) Santos Laguna (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaPumasDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara