Komentari na vest

Klub u kojem nešto debelo smrdi... Kako je propao Lion

G

G0RAN

pre gotovo 2 godine

Kao prvo,Lion je veliki klub.Jeste u krizi,bilo je tu mnogo gresaka i sto se tice igraca i trenera.Nisu se smeli tako lako odreci Gonalona,Fekira,Kornea. Bio sam na novom stadionu,fantastican je.I siguran sam da ce plastika iz Pariza brzo biti razbijena i titula otici na Groupama stadion
K

Ksale

pre gotovo 2 godine

Propali zbog 2 sezone bez Evrope? Pa imao je i Monako 2 sezone pre ove u kojima nije igrao Evropu, pa se polako vraćaju. Koliko već Arsenal ne igra LŠ a nekad su bili redovni, Junajted od odlaska Fergusona ne može da se sastavi, Milanu je ovo druga sezona koju igra dobro nakon dugog perioda krize. I koliko je samo takvih primera. Loše su poslovali, novac zarađen od transfera trošili su na promašaje, neke igrače nisu prodavali na vreme pa im se cena smanjila itd. Ista situacija kao i sa Monakom kog sam već pomenuo. Neće propasti zasigurno, ali će pretrpeti posledice tog lošeg poslovanja. I da, jel se onaj "gazda iz senke" zove Žerom Sejdu ili Mišel Sejdu? Oba imena ste pomenuli u tekstu. Takođe, odavno ste već mogli da naučite da se prezimena na portugalskom, poput Fernandes ili Guimaraes čitaju Fernandeš i Gimaraeš, a ne sa "s". A i po koji put već govorim- proverite kako se strana imena čitaju kad pišete tekst ili ih nemojte ni pisati na taj način... u 90% tektova imate greške, a na kritike čitalaca odgovarate neobjavljivanjem komentara. Moja kritika je dobronamerna, radi poboljšanja kvaliteta meni omiljenog sportskog portala.
М

Миланиста

pre gotovo 2 godine

Хвала вам за Пјера Калулуа! :)
Y

Yumis

pre gotovo 2 godine

Cuj Lion propao, i to na osnovu jedne lose sezone. Sta onda da kazu iz Mancester Junajteda koji vec 8 godina ne moze sezonu da zavrsi na barem 2-3 mestu, ako ne prvom, ili iz Bordoa koji ove sezone ispada iz lige? Jedna lasta ne cini prolece.
D

Darko55

pre gotovo 2 godine

Lion ima jednu losu sezonu? Junajted nije zavrsio u poslednjih 8 godina kao drugi na tabeli? Svako danas pise komenare i smatra sebe strucnjakom
G

Gost866

pre gotovo 2 godine

Lion je s Marsejom najveci klub u Francuskoj (i sada ovaj Psg) tako da ne e oni dozvoliti da propadnu ne brinite se.
m

mozdaaa

pre gotovo 2 godine

a sent etjen,nant
G

Gost02726

pre gotovo 2 godine

Marsej Lyon i St Ettiene onda Nant i Rems.

Bojan Urosevic

pre gotovo 2 godine

Skoro isto kao Dortmund u Nemackoj previse kvalitetnih igraca prodavali posto poto bez dostojne zamene I svake sezone sve slabiji.
d

duc

pre gotovo 2 godine

Gligoriću, kada ćeš naučiti da se igračima sa portugalskog govornog područja prezime zavšava sa Š, ne S. Nije Gimaraes (ili još gore tvoje Gimarais) nego Gimaraeš, Fernandeš, Santoš, Neveš...
O

Olimpik iz Liona

pre gotovo 2 godine

Od 2008 su osvojili jedan kup sa Remijem Gardeom i jedan superkup, liga kup nisu osvojili nijedan, igrali su tri finala i sva tri izgubili, ukupno imaju jedan liga kup osvojen i to pocetkom milenijuma. Cudna stvar je da od kad nisu osvojili titulu su napravili najbolje rezultate u evropi, igrali dva polufinala lige sampiona i jedno lige evrope. Ranijih godina stvarno simpatican klub, gotovo uvek kost u grlu favoritima, znali su da zadrze dobre igrace cak i citavu karijeru u Lionu Zunjino je na primer samo kod njih igrao u evropi, Fred isto, stoper Kris i da ne nabrajam, ali su se poslednjih godina profilisali kao klub za prodaju igraca i usputna stanica do nekog bogatijeg kluba. Ne dovode vise toliko kvalitetne igrace, plus sve iz omladinske skole sto vredi prodaju, naravno ti momci takodje zele da odu, koliko sam skontao citajuci njihove intervjue zbog nedostatka ambicija samo kluba. A pojacanja koja dovode dosta diskutabilna, u zadnjih nekoliko godina bas dosta promasaja sto im se ranije nije cesto desavalo. Problem najveci pored nedostatka kvaliteta je to sto mladji igraci zele da odu cak i u skromnije klubove od Liona, poput Fekira koji je otisao u Betis bez namere da uvredim Betis, jer smatraju da imaju vise sansi za uspeh i trofej u tim timovima, sto je na kraju i ispao slucaj jer je na primer Betis osvojio kup, Lion trofej nije osvojio do 2012. Tako da tesko da moze nesto u klubu da se promeni ako se ne pojacaja sad ovo leto dobro, pogotovo u odbrani, pa dalje i u veznom redu i napadu, i uz ostanak najvaznijih igraca, da proba nesto sledece godine ozbiljnije da napravi, jer nece imati obaveza u evropi, pa ce moci da se fokusira na prvenstvo u kup iskljucivo, za razliku od rivala. Ipak znajuci kako funkcionisu u poslednje vreme, cisto sumnjam da ce se to desiti, na pocetku ove sezone sam napisao da su kvalitetom 7 mesto u ligi a ispostavilo se izgleda da nisu ni 7. Svakako sledece sezone ocekujem pomak na bolje, bez evropskih takmicnje, i pravim pojacanjima mozda bi mogli da naprave nesto ozbiljno, nada poslednja umire. Sportski pozdrav!
д

д.г.

pre gotovo 2 godine

Једноставан разлог пада. Уложили су огромна средства у нов стадион и принуђени да се превише ослањају на сопствену школу.

Bojan Kekezovic

pre gotovo 2 godine

Zaključujem da je ovo Oleu samo biznis
H

Hrvoje

pre gotovo 2 godine

Putpuno nebitan klub. Pokrali Zvezdu 1998, nisu hteli doći u Beograd. Zvezda je prisiljena da bude domaćin u Bukureštu.
G

Gerland

pre gotovo 2 godine

Problem Liona je preterana prodaja igrača. Iz prelaznog roka u prelazni rok prodavali su po nekoliko veoma kvalitetnih igrača i to nije moglo, a da se ne odrazi na rezultat. Kao što se iz teksta vidi, promašivali su sa pojačanjima, a iz svoje škole više ne mogu da izbacuju svake godine zvezde koje bi nadomestile odlaske. Izgradnja novog stadiona ih je totalno poremetila tako da sada imaju odličan stadion, ali nemaju tim. Dodatno, konstantno su dovodili trenere koji nisu bili na nivou zadatka. Jedno je Rudi Garsija donekle uspeo da opravda svoju poziciju, Bruno Ženezio i Silvinjo apsolutno nisu bili treneri dostojni Liona. Biće im teško da se vrate u vrh francuskog fudbala ukoliko budu nastavili sa preteranom prodajom igrača. Njima nikada napad nije bio problem, ali rešenja u odbrani naročito sa pomenutim Denejerom su bila loša. Prema tome, moraju da krenu od odbrane da bi nešto napravili.
G

Gost8266

pre gotovo 2 godine

Naredne sezone ce biti 2. ili 3. i vrati ce se;)
G

GostI72525

pre gotovo 2 godine

Nije Ola toliko glup da ostavi Lion kao slab rezultati ce doci.
T

Trpke

pre gotovo 2 godine

Kakav crni Lion,e to je plastika za mene,bukvalno nebitan klub do prije 30 godina. City je igrao lopte I osvajao titule dok Balkan nije znao ni sta je lopta !
t

ti si

pre gotovo 2 godine

mali desetogodisnjak lion je posteni klub koji je godinama izbacivao plastiku zvanu real madrid ili ti prvu plasticnu generaciju realovih galaktikosa
B

B.M.

pre gotovo 2 godine

Mislim da se secam vaseg teksta od pre 2-3 godine gde ste dizali u zvezde maestralnost Lionovog predsednika i slicno, sad potpuno drugacija prica :)