©Reuters
©Reuters

Klubovi stoje u redu, Drkušić ne žuri: Odluka o budućnosti posle Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 13:26

Slovenački defanzivac fokus usmerio ka reprezentativnim obavezama

Kao i prethodnog leta, aktuelna tema u narednim mesecima biće budućnost Vanje Drkušića. Slovenački štoper ponovo se našao na radaru Crvene zvezde, ali i ruskih timova na čelu sa Spartakom iz Moskve, ipak činjenica da će se se za njegov paraf boriti niz klubova deluje da nije previše uticala na igrača Sočija koji je u razgovoru za ruske medije istakao da mu je fokus na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Još ne znam ništa o svojoj budućnosti. Da budem iskren, ne znam kakva će biti situacija. Trenutno sam potpuno fokusiran na predstojeće Evropsko prvenstvo. Planiram da posle turnira donesem odluku o narednom koraku, ali u fudbalu se nikad ne zna šta će se dogoditi. Moguće je da ću doneti odluku i pre Evropskog prvenstva. Zavisi od raznih detalja i nijansi", rekao je Drkušić.

Štoper rođen 1999. godine odigrao je 65 mečeva za Soči sa kojim ima ugovor do leta 2025. godine, međutim ispadanje kluba iz elite razlog je zbog kojeg je nerealan scenario da Slovenac ne promeni sredinu. Upravo okolnosti u Sočiju razlog su zbog kojeg je za očekivati da otkupna cena bude niža odranije zahtevana 3.000.000 evra, pa su u red uz Zvezdu i Spartak stali i CSKA i Dinamo iz Moskve.

"Naravno, nismo raspoloženi posle ispadanja Sočija. Niko u timu nije želeo da padnemo u Prvu ligu. Bilo je dovoljno šansi da ostanemo u Premijer ligi i šteta što ih nismo koristili. Ovo je fudbal, moramo da idemo dalje i da učinimo sve da se Soči što pre vrati u elitu. Teško je reći zašto se to dogodilo. Zaista, ove sezone sve je išlo protiv nas. Bilo je dosta mečeva u kojima smo igrali dobro, ali smo na kraju primali golove i izgubili bodove. Te smo eliminisani”, rekao je Slovenac.

Posebnu pažnju štoper je potom usmerio ka Evropskom prvenstvu s obzirom na to da se našao na širem spisku za kontinentalnu smotru.

"Očekivao sam poziv. Već godinu i po igram u reprezentaciji Slovenije i sada sam veoma zadovoljan što vidim svoje ime na proširenoj listi za Evropsko prvenstvo. Naša grupa je veoma teška, ali na Evropskom prvenstvu nema lakih grupa. Znamo svoj nivo. U reprezentaciji je dobra atmosfera, ali još nismo pričali o našim ciljevima. Naravno, nećemo ići u Nemačku na tri utakmice. Trudićemo se da ostvarimo bolji rezultat".


tagovi

Vanja DrkušićSočiSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara