©Reuters
©Reuters

Klupa prijala Sonu: Totenhemov Korejac het-trikom prekinuo post i deklasirao Lester

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 20:25

Lisice se držale jedno poluvreme pa poklekle pred četom Antonija Kontea (6:2)

U novu premijerligašku sezonu ušao je uz epitet najboljeg strelca iz minule, ali je post na osam zvaničnih utakmica bio povod da Hjon Min Son susret sa Lesterom dočeka na klupi. Odluka Antonija Kontea međutim nije se negativno odrazila na Korejca, naprotiv inspirisan i željan da se dokaže, na najbolji način je iskoristio šansu ukazanu posle sat vremena igre, pri rezultatu 3:2 i het-trikom potpisao ubedljivo slavlje Pevaca - 6:2.

Duel spuštenih gardova u Londonu doneo je užitak za sve fudbalske sladokusce, a nakon prvog pšoluvremena ukrašenog sa četiri gola, malo ko je mogao i da pretpostavi da je zapravo okončan manje sadržajan deo igre. Iako je i u nastavku viđen jednak broj lopti u mreži, buđenje strelca 23 gola prošle sezone (koliko je postigao i Mohamed Salah) i način na koji je stavio tačku na golgeterski post bacili su u senku sva pređašnja dešavanja.

Izabrane vesti

U želji da osveži ofanzivu posle sat vremena borbe i pri vođstvu 3:2 Konte je ukazao šansu Sonu umesto Rišarlisona, a raspoloženi ofanzivac posle 14 minuta na terenu pokazaoje da mu je klupa zapravo prijala i da je potez italijanskog stratega bio dovoljan da ga probudi. Spektakularan udarac sa 20 metara Totenhemovog Korejca ukrasio je kontru koju je oduuzevši loptu rivalu inicirao Bentakur. Gol za televizijske špice udvostručio je vođstvo Pevaca, međutim nije zadovoljio apetite domaćina, posebno ne Sona koji je vidno motivisan i gladan golova nastavio da vreba šanse.

Prva naredna ukazala mu se u 84. minutu i ponovo je iskoristio. Nakon dodavanja Kejna, razgoropađeni ofanzivac ponovo je pronašao prostor i uputio novi udarac sa distance, a Vord je paradom samo još jednom ulepšao gol rivala.

U kojoj meri je željan pogodaka Korejac je demonstrirao dva minuta kasnije kada se i treći put upisao u strelce. Iako je na drugoj strani imao usamljenog Kejna, b je odlučio da trečim matom ukrasi pola sata na terenu i tako je postao prvi igrač u istoriji Totenhema koji je uspeo da kao rezervista zabeleži het-trik.

Izvanrednom partijom golgeter Totenhema u potpunosti je urušio snove Lisica koje su sa bodom iz šest kola doputovale u London uz nadu da bi vrlo loše rezultate mogle da prekinu na megdanu klubu koji sa Sitijem deli lidersku poziciju.

Lesterove nade u čudo podgrejao je rani penal koji je u 6. minutu Tilmans pretočio u gol. Ipak, dva minuta posle pogotka gostiju Kejn je odgovorio golom za izjednačenje, a već u 21. minutu Dajer je posle kornera koji je izveo Perišić doneo potpuni preokret.

Snove lestera uoči odlaska na odmor očuvao je Medison golom za novo izjednačenje u 41. minutu, ali je već u drugom minutu nastavka Rodrigo Bentakur prvencem u dresu Totenhema najavio spektakl u režiji Sona.

Petom pobedom u sedam kola Pevci su stigli do 17 bodova koliko ima i Mančester Siti, te su pomenuti rivali na deobi prvog mesta (makar do sutra i gostovanja Arsenala Brentfordu). Sa druge strane, Lester je dopisao šesti uzastopi poraz u Premijer ligi i ostao na bodu osvojenom na premijeri, protiv Brentforda (2:2).

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Aston Vila - Sautempton 1:0 (1:0)

/Remzi 41/

Notingem Forest - Fulam 2:3 (1:0)

/Avonji 11, O Brajen 77 - Tete 54, Palinja 57, Rid 60/

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Griliš 1, Haland 16, Foden 69/

Njukasl - Bornmut 1:1 (0:0)

/Isak 67p - Biling 62/

Totenhem - Lester 6:2 (2:2)

/Kejn 8, Dajer 21, Bentakur 47, Son 73, 84, 87 - Tilmans 6p, Medison 41/

Nedelja

13.00: (4,60) Brentford (3,70) Arsenal (1,85)

15.15: (3,10) Everton (3,20) Vest Hem (2,55)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Brajton – Kristal Palas

Mančester Junajted - Lids

Čelsi - Liverpul



tagovi

Hjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara