Fudbaleri Kluža (©Reuters)
Fudbaleri Kluža (©Reuters)

Kluž igra za titulu, Bekali ga optužuje za premiranje FCSB-ovog protivnika, Krajova se oglasila saopštenjem

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 15:28

Dramatična završnica šampionata Rumunije

Delovalo je da ćemo da gledamo spektakularan kraj rumunske Lige 1, odnosno da će direktan okršaj FCSB-a i Kluža u poslednjem kolu da odluči šampiona. Međutim, nekadašnja Steaua je zabrljala u subotu, odigrala je samo 2:2 sa Voluntarijem, pa će Kluž u nedelju (20.30 časova) imati priliku da overi titulu ukoliko savlada Univerzitateu Krajovu.

Vlasnik FCSB-a Điđi Bekali optužio je Kluž da je premirao igrače Voluntarija, kako bi oni odigrali motivisanije. Navodno, svaki igrač je od aktuelnog šampiona dobio po 3.000 evra, jer je zaustavio velikana iz Bukurešta.

Izabrane vesti

FCSB je dva puta vodio protiv Voluntarija, ali nije uspeo da pobedi. Domaćin je prvo izjednačio na 1:1 preko Nemeca u 45. minutu, a potom je za 2:2 pogodio Kostin u 88. minutu.

U Rumuniji premiranje protivnika nije dozvoljeno. Baš zbog toga je Bekali 2008. godine osuđen na tri godine zatvora, zato što je igračima Univerzitatee Kluža platio 1.700.000 evra za pobedu nad Klužom.

20.30: (1,43) Kluž (4,20) Univerzitatea Krajova (8,50)

Sada je tenzija u Rumuniji na najvišem nivou. Sve je otišlo do te mere da su iz Krajove izdali saopštenje pred večerašnju utakmicu.

Odmah na početku da prekinemo sve diskusije: Krajova ne igra utakmice ni za koga. Ponoviću: Univerzitatea se uzda samo na svoju strategiju. Imamo još tri utakmice, protiv Kluža i Farula u prvenstvu, plus baraž za plasman u Ligu konferencije. Pristupamo tim mečevima maksimalno ozbiljno. Poštedećemo igrače koji su u opasnosti da se povrede, nećemo ih terati da igraju. Imamo dva-tri takva fudbalera i normalno je da u ovoj situaciji oni ne igraju da bi bili spremni za baraž. Ideja je da u ove dve utakmice dobiju šansu da debituju dva igrača iz naše omladinske škole. Minut, pet ili 20, videćemo. Uz napomenu, samo ako nam rezultat to dozvoli. Primera radi, ako budemo igrali 0:0 sa Klužom, nema potrebe da izlažemo decu pritisku. Strategija je korektna za klub i naše navijače. Ne zanimaju nas ni Kluž ni FCSB. Ne predajemo se, igramo da pobedimo! Nećemo da gledamo igraće Kluža kako se raduju na našem terenu. To je dovoljno, ne zanimaju nas njihove borbe“, piše u saopštenju koje je potpisao Mihai Rotaru, vlasnik Univerzitatee Krajove.

Njegov klub će sigurno plej-of da okonča na trećoj poziciji, koja je dovoljna samo za baraž za Ligu konferencije protiv najboljeg tima iz plej-auta (Rapida, Sepsija ili Botošanija). U najmlađe takmičenje UEFA će još vicešampion i osvajač Kupa Rumunije (Sepsi ili Voluntari), dok će prvak u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kluž je posle 30 kola bio ubedljivo prvi, sa osam bodova više od FCSB. Međutim, u plej-ofu je došlo do podele bodova, ta prednost je prepolovljena, a potom je sa dva uzastopna poraza Kluž na kratko došao u situaciju da strepi. Sada bi, ipak, moglo sve da dođe na svoje mesto.

Univerzitatea je na poslednja tri meča sa Klužom ostala neporažena. U plej-ofu ga je savladala sa 3:2, pre toga su u februaru u prvenstvu odigrali 1:1, a u septembru u Kupu Rumunije je bilo 1:0 za tim iz Krajove. Aktuelni prvak je slavio samo na prvom ovosezonskom susretu u prvenstvu, 20. septembra, sa 1:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 9. KOLO

Subota

Voluntari – FCSB 2:2 (1:1)

/Nemec 45+2, Kostin 88 – Kordea 44, Tanase 72/

Farul – Arđeš 1:0 (1:0)

/Larie 34/

Nedelja

20.30: (1,43) Kluž (4,20) Univerzitatea Krajova (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1FCSBCFR KlužKlužUniverzitatea KrajovaĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara