Fudbaleri Kluža (©Shutterstock)
Fudbaleri Kluža (©Shutterstock)

Kluž obezglavljen

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 10:15

Branilac titule u finalne tri utakmice bez trenera Dana Petreskua, koji se još nije oporavio od virusa korona

Na svu muku još i virus korona. Bio je Kluž već viđen kao šampion, a onda je upao u krizu, na koju se nakalemila globalna pošast i dodatno ga izbacila iz ritma. Deset dana po saznanju da u taboru Železničara ima čak 26 zaraženih, tim iz Transilvanije dobio je dozvolu da nastavi takmičenje i večeras ga očekuje dvoboj sa Botošanijem u okviru pretposlednjeg 9. kola Lige 1 (20.30).

A, u njemu Kluž nema pravo na kiks. Vodeća Univerzitatea iz Krajove odmakla je na četiri boda, uz utakmicu više, pa bi potencijalni neuspeh izabranika Dana Petresku znatno otežao ionako ne baš sjajnu situaciju u klubu. Legendarni fudbaler, a sada uspešni kormilar, nije se još oporavio od korona virusa, tako da je, više nego verovatno, da neće sedeti na klupi na susretu sa Botošanijem, u zaostalom okršaju sa FCSB-om u petak, ali izvesno ni u „finalu“ prvenstva, sa Univerzitateom u Krajovi, koji je na programu sledećeg ponedeljka, 3. avgusta. Osim ukoliko do tada ne ozdravi.

Izabrane vesti

Pored Petreskua, još uvek je pozitivno pet igrača. Radi se o golmanu Sandomjerskom, zatim su na listi Manea, Paun, Đoković i Lasina Traore. U poslednjem testu Hindrih, Sestor, Joca, Čobotariju, Hoban, Luis Aurelio, Itu i Omrani su imali negativan nalaz posle 10 dana, tako da se mogu koristiti za preostale utakmice ove sezone.

Jedini koji je negativan iz stručnog štaba je Valeriju Bordeanu, i on će večeras biti glavni kraj aut linije.

Kada se radi o Botošaniju, vredi pomenuti da se uprkos slabijim rezultatima ovaj sastav domogao kvalifikacija za Ligu Evrope. U prilog mu je išla veoma činjenica da trećeplasirana Astra nije dobila UEFA licencu, kao i loša situacija u Gaz Metanu, koji je ubedljivo poslednji u plej-of grupi.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 9. KOLO

Subota

Gaz Metan - FCSB 0:1 (0:1)

/Vina 21/

Utorak

20.30: (1,40) Kluž (4,50) Botošani (8,50)

Sreda

20.30: (5,50) Astra (3,80) Univerzitatea Krajova (1,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KlužBotošaniRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara