Dan Petresku (©Reuters)
Dan Petresku (©Reuters)

Kluž oslabljen povredama, ali u Transilvaniju dolazi tim koji nije dao gol već pet mečeva

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 12:49

Kup Rumunije: Ekipa Dana Petresku danas (20.00) protiv Arđeša traži kartu za polufinale. Za domaćina neće igrati Deak, Kamora, Bordejanu i Boateng

Zaljuljalo se tron Klužu, petostrukom uzastopnom šampionu Rumunije. Farul je lider osam kola pre kraja plej-ofa, a u konkurenciji za titulu je i FCSB. Lakši put do trofeja tim Dana Petreskua ima u kupu. Nema u završnici najvećih konkurenata u šampionatu, timova iz Konstance i Bukurešta, a prvi polufinalisti su gradski rival Univerzitatea i UTA Arad.

Tim iz Transilvanije danas (20.00) dočekuje Arđeš koji se grčevito bori za opstanak u najboljem društvu naših istočnih susseda. U plej-autu su krenuli sa dva poraza, bez postignutog gola. Prošle sezone dok je na kormilu kluba bio Andrej Prepelica, ekipa iz Piteštija je igrala u plej-ofu. Bez pobede je već 16 kola u šampionatu.

Izabrane vesti

Petresku ima mnogo kadrovskih problema. Boateng, Kamora i kapiten Ćirpijan Deak su povređeni, dok je Bordejanu suspendovan zbog kartona. Trener Kluža moraće da kalkuliše s timom jer za vikend sledi derbi u Bukureštu protiv FCSB-a.

Želeo bih svimn srcem da osvojim ovaj trofej. Nemam Kupu i Superkup Rumunije. Ovaj meč je teži nego onaj koji sledi. Za meč sa FCSB-om igračima ne treba motivacija. Zabrinut sam zbog povreda igrača. Ne mogu na sve da računam. Oni koji budu igrali protiv Arđeša moraju da dokažu da zaslužuju da nose dres ovog kluba“, rekao je Petresku.

U oba meča u prvenstvu, šampion je dobio ekipu iz Piteštija. U Klužu je bilo 3:1, a u gostima 1:0. Kluž je oba meča u plej-ofu za šampiona odigrao nerešeno, sa Rapidom na svom terenu (2:2) i Univerzitateom u Krajovi (1:1). pa Farul Georgea Hadžija beži dva boda u neizvesnom šampionatu Rumunije.

20.00: (1,40) Kluž (4,20) Arđeš (7,75)

Arđeš ne samo da nije pobedio u 2023. godini nego na prethodnih pet mečeva nije postigao gol, pa će teško da se odupre prvaku Rumunije.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip od 1,30 i više sa utakmice CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS

-----------

KUP RUMUNIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Hermanštad – Univerzitetea Kluž 1:2 (1:0)

/Alasan 41 – Čipčiju 51, Tijam 75/

UTA Arad - Univerzitatea Krajova 1948 1:0 (1:0)

/Postalaći 16/

Četvrtak

17.00: (1,40) Sepsi (4,10) Mioveni (8,00)

20.00: (1,40) Kluž (4,20) Arđeš (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1KlužDan PetreskuArđeš Pitešti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara