Ko bi mogao da propusti Mundijal? Kakav tim!

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.03.18. | 15:55

Ovaj tim bi verovatno napao Zlatnu boginju bez problema

Nešto više od dva meseca ostalo je selektorima da izaberu konačne sastave za predstojeći Mundijal u Rusiji, a sudeći prema spiskovima koji su objavljeni uoči martovskih prijateljskih mečeva, svašta bismo mogli da vidimo do početka najveće svetske fudbalske smotre!

Opcija je u ovom trenutku izuzetno mnogo, jer samo Španija (Asenho, Serđi Roberto, Bartra, Monreal, Pedro, Iljaramendi, Sesk, Vitolo, Mata, Morata, Moreno) i Francuska (Debiši, Mendi, Kurzava, Laport, Rami, Kondogbija, Bakajoko, Nzonzi, Paje, Gameiro, Benzema) mogu da sastave po jedan tim igrača koji verovatno neće biti u vozu za Rusiju. A da ne pominjemo ostale...

Izabrane vesti

Situacija oko Manuela Nojera i dalje je upitna. On bi takmičarskim treninzima trebalo da se vrati u aprilu, posle čega će Joakimu Levu ostati da proceni da li je jedan od najboljih golmana današnjice spreman da preko svojih leđa preturi najveći izazov u reprezentativnom fudbalu. Treba uzeti u obzir i da Mark Andre ter Štegen igra sezonu karijere i da bi vrlo lako mogao da preuzme ulogu "jedinice" u Nemačkoj. Određena šansa da Nojer izostane sa Mundijala postoji, ali ne velika. 

Kad smo već kod reprezentacije Nemačke, odluka selektora Leva da na spisak za prijateljske mečeve ne stavi Julijana Vajgla, Marija Gecea i Marka Rojsa dovoljno govori o tome koliko na njih računa u budućnosti. Doduše, nije da Lev neće imati više nego dovoljno kvalitetnih zamena na svim pozicijama koje pokriva ovaj triling.

Navijači u Brazilu nestrpljivo će čekati da vide hoće li Nejmar uspeti da se oporavi za Mundijal. Prve prognoze kažu da će biti spreman, zbog čega nije uvršten na listu, ali Selesao u Rusiji možda neće predstavljati Danilo i David Luiz. Bek Mančester Sitija i štoper Pari Sen Žermena ne mogu da se pohvale dobrim sezonama, zbog čega bi Tite vrlo lako mogao da ih zaobiđe u konačnom izboru. Baš kao i u slučaju sa Levom, i Tite ima dovoljno kvalitetan izbor štopera i bekova da bi čak mogao da izostavi ovu dvojicu bez problema. 

Prilikom nedavne objave spiska selektor Portugalije Fernando Santoš otkrio je da već zna izgled većeg dela tima za Svetsko prvenstvo (70 odsto), ali da će do ozvaničenja timova za najveću svetsku fudbalsku smotru videti ko bi mogao da uskoči od igrača koji nisu dobili poziv za martovske utakmice. Tu se nalaze mnoga imena, od Nanija, preko heroja nacije Edera, do Pepea i Eliseua... Mada je još rano za prognoze, i dalje je nejasno da li će se Santoš tek tako odreći usluga prekaljenog štopera, odnosno beka koga je često znao da koristi tokom kvalifikacija za Mundijal. Iako obojica nisu u najboljim formama trenutno.

Kao što smo već objasnili, selektor Španije Đulen Lopetegi se uz Didijea Dešana nalazi možda i u najslađim mukama kako da sastavi konačni tim za Mundijal. Opcija je izuzetno mnogo, neki su iz tima ispali možda i nezasluženo, dok igrači poput Alvara Morate nema jer zbog forme, zdravlja, ali ni ponašanja definitivno ni ne treba da bude na radaru, dok Karima Benzeme neće biti zbog repova prošlosti koji ga neumorno prate. Huan Mata, s druge strane, uvek je bio verni vojnik španske reprezentacije i možda u ovom trenutku ima boljih opcija, ali Mata je uvek bio veran Crvenoj furiji i znao je da odigra vrlo dobro. 

Za kraj smo ostavili čudesni slučaj Horhea Sampaolija. Šef Argentine šokirao je planetu kada je odlučio da iz tima ponovo izostavi Maura Ikardija i Paula Dibalu, uprkos tome što obojica igraju izvanredno. Prvog Sampaoli ne želi zbog problematične prirode, dok je pitanje zašto nema Dibale i dalje diskutabilno. Čini se da se Juventusov biser ne uklapa u Sampaolijev sistem, mada bi se dogodila izuzetna nepravda da Dibale ne bude u Rusiji.

Šta vi mislite? Koga biste dodali, a koga oduzeli s ove liste? Podsetimo još jednom, svesni smo koliki je izbor, jer bi lako moglo da se napravi i nekoliko postava. Ova bi verovatno napala Zlatnu boginju bez problema...

Foto: Action Images


tagovi

Manuel NojerDaniloPepeDavid LuizEliseuJulijan VajglSesk FabregasMarko RojsHuan MataMauro IkardiPaulo DibalaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara