(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Ko će na megdan Boki? Pita se Banfild, Taljeres i Himnasija čekaju poklon

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 22:54

Popularna Bušilica ima sve u svojim rukama, Himnasiju čeka najlakši rival, ali su joj potrebna dva iznenađenja

Ko će na megdan Boki Juniors? Uz dozu sreće je klub iz Buenos Ajresa prošle večeri rezervisao kartu za finale Kupa Dijega Maradone. Tim Migela Anhela Rusa je u poslednjem kolu grupne faze remizirao protiv Argentinos Juniorsa, ali na njegovu sreću ljutiti rival River Plejt nije umeo da iskoristi poklon. Izabranici Marsela Galjarda su u svom meču poslednje runde poraženi od Independijentea, te su u finale poslali najvećeg takmaca, koji će tako imati priliku da se domogne trofeja u premijernoj sezoni takmičenja koje nosi ime po legendi Boke.

Izabrane vesti

Jedan od kandidata, zapravo najveći od svih sa suprotne strane, koji bi mogao da mu stane na put je Banfild. Popularna Bušilica, prvoplasirani tim Grupe B u poslednjem, petom kolu dočekuje San Lorenco (01.30). Tim iz Buenos Ajresa pred večerašnji meč ima sve u svojim rukama. Bod prednosti u odnosu na Taljeres, dva više od Himnasije iz La Plate, i nezainteresovanog rivala, koji nema rezultatski motiv, pošto je porazom u prethodnom kolu matematički ostao bez šanse da se domogne finala.

Bili su momci Havijera Sanginetija blizu da još u prošlom kolu otkače jednom pratioca, ali su o trećem minutu nadoknade poraženi od Taljeresa, koji se tako dodatno približio. Tim iz Kordobe, jedini neporažen u grupi, baš kao i Banfild, očekuje duel sa timom bez ambicija, Kolonom, u istom terminu. Jedini problem za Sanginetija predstavljala je blaža povreda zgloba Agustina Urzija na prethodnom meču, ali se 20-godišnji vezista oporavio i naći će se u timu večeras.

Ekipa iz Santa Fea, poput San Lorenca, ima četiri osvojena boda i ne može nikako da stigne do finala. Treći kandidat za lidersku poziciju, Himnasija, ima najlakšeg rivala u poslednjem kolu. Klub iz La Plate dočekuje poslednjeplasirani Atletiko Tukuman, tim sa skorom od samo jednog remija i tri poraza iz prethodne četiri runde. Međutim, Himnasija kao trećeplasirani tim ima i najmanje šanse, jer su mu potrebna dva iznenađenja.

KUP DIJEGA MARADONE - 5. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

01.30: (2,05) Banfild (3,25) San Lorenco (3,50)

01.30: (3,30) Kolon (3,10) Taljeres (2,20)

01.30: (2,05) Himnasija La Plata (3,20) Atletiko Tukuman (3,60)



tagovi

Himnasija La PlataTaljeres KordobaBanfildKup Dijega MaradoneArgentina 1Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara