Karlos Vela (©AFP)
Karlos Vela (©AFP)

Ko je bolji – lider u Kostariki ili šampion MLS-a?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 23:15

KONKAKAF Liga šampiona: Alahuelense pred svojim navijačima noćas (04.00) čeka Los Anđeles FK u prvom meču osmine finala najjačeg takmičenja na tlu Severne i Srednje Amerike

Liga šampiona u Evropi je u punom zamahu, Kopa Liberatadores, najjače takmičenje na tlu Južne Amerike, nije još počelo, u toku su kvalifikacije, dok je u Severnoj i Centralnoj Americi na programu osmina finala KONKAKAF-a.

Los Anđeles FK je jedan od favorita za trofej u ovom takmičenju. Pre tri godine, tim iz Grada anđela je igrao fnale Lige šampiona, ali je poklekao u duelu sa meksičkim Tigresom. Sada Karlos Vela i drugovi žele da osvoje i trofej u najjačem takmičenju na tlu Severne i Srednje Amerike. Rival u osmini finala je kostarikanski velikan Alahuelense.

Izabrane vesti

Prvi meč igra se noćas (04.00) na stadionu Alehandro Morero Sota u Alahuelu. Na kormilu domaćina, koji ima 30 titula u zemlji (rekorder je Saprisa) sedi argentinski stručnjak Andres Carević. Nema više u timu Brajana Ruiza, nekadašnjeg igrača Tventea, lisabonskog Sportinga, Fulama i Santosa, koji je krajem prošle godine završio bogatu karijeru.

04.00: (2,85) Alahuelense (3,30) Los Anđeles FK (2,50)

Alahuelanse je lider u Klausuri. Ima dva boda više od ljutog rivala Saprise. Reprezentativac Kostarike Hoan Venegas je najbolji strelac tima sa 11 golova, dok opasnast po goste iz Kalifornije preti i od Arona Suareza. Kostarikanski velikan mnogo bolje igra na svom terenu. Los Anđeles FK je odbranu trona u MLS-u počeo pobedom nad Portlandom na svom terenu sa 3:2. U listu strelaca su se upisali italijanski veteran Đorđo Kjelini, Meksikanac Karlos Vela i Kvadvo Opoku, mladi napadač iz Gane.

Američki šampion je ove godine ostao bez Gereta Bejla koji je odlučio da završi karijeru. Stigao je prošlog leta iz Reala, osvojio je titulu, ali Velšanina ne zanima mnogo fudbal poslednjih godina, usmerio se na golf.

02.00: (4,10) Motagva (3,40) Pačuka (1,95)

Biće ovo prvi sudar ovih timova. Alahuelense je u prednosti što je šampionat Kostarike u punom jeku, na polovini je ligaškog dela Klausure, dok je MLS počeo tek pre dve nedelje, pa tim trenera Stiva Kerundola nije još u punom zamahu. Kvalitet je naravno na strani Amerikanaca.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Violet – Ostin 3:0 (2:0)

Alijanza – Filadelfja 0:0

Tigres – Orlando 0:0

Četvrtak

Tauro – Leon 0:1 (0:0)

Olimpija – Atlas 4:1 (1:1)

Vankuver – Real Espanja 5:0 (1:0)

Petak

02.00: (4,10) Motagva (3,40) Pačuka (1,95)

04.00: (2,85) Alahuelense (3,30) Los Anđeles FK (2,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Los Anđeles FCAlahuelenseKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara