Nikola Vlašić i Džordan Larson (©Shutterstock)
Nikola Vlašić i Džordan Larson (©Shutterstock)

Ko je gazda Moskve?

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.20. | 12:56

CSKA želi proboj u vrh, a Spartak da se opet vrati na čelo ruske Premijer lige

Ko bi rekao da će Zenit i moskovski velikani da gledaju u leđa malenom Sočiju, lideru šampionata Rusije posle nekompletnog šestog kola? Priliku da se vrati na čelo elitne lige ima Spartak. Neće četi Domenika Tedeska da bude lako jer gostuju gradskom rivalu, CSKA (18.00).

Najpopualrniji klub u Rusiji konačno je ove sezone kandidat za titul ili makar plasman u Ligu šampiona. Iako zbog povrede ne igra najveće pojačanje ovog leta Aleksandar Kokorin, Spartak igra odlično na krilima napadača Džordan Larsona i Aleksandra Soboljeva.

Izabrane vesti

CSKA ima četiri boda manje, što nije veliki zaostatak, međutim, navijače ovog kluba može da zabrine činjenica da su njihovi ljubimci dosad slavili protiv najslabijih timova u ligi, kao što su Himki i Tambov, dok su sa svakim iole ozbiljnijim rivalom imali problema – porazi od Zenita i Rubina, odnosno remi na gostovanju Krasnodaru.

Tračak nade za Armejce je pobeda u prošlom kolu na gostovanju Ahmatu u Groznom (3:0). Imao je trener CSKA Viktor Gončarenko probleme sa povredama ofanzivnih fudbalera. Nekoliko mečeva propustili su i Fjodor Čalov i Hrvat Nikola Vlašić, dok Alana Džagoeva nema još od drugog kola.

Sada je stiacija bolja, a jedino je izvesno da neće igrati Kiril Babakin, koji je povređen još od sredine avgusta. Pod znakom pitanja su Džagoev i llzata Ahmetov. Strateg Spartaka Domeniko Tedesko može opet da računa na argentinskog napadača Ezeklijela Ponsea, strelca dva gola u sezoni. On se oporavio od povrede.

Domeniko Tedesko (©Reuters)Domeniko Tedesko (©Reuters)

Spartak je uz Soči jedinži tim bez poraza u ovoj sezoni. Prošle godine oba tima su slavila na svom terenu, dok je u četvrtfinalu četa Domenika Tedeska slavila protiv Armejaca sa 3:2 posle produžetka. Posle 90 minuta je bilo 2:2, a gol odluke delo je Džordana Larsona.

Rubin igra promenljivo na početku sezone. Uspeo je tim iz Kazanja da pobedi CSKA u Moskvi, ali je u prošlom kolu odigrao samo 2:2 protiv Tambova. Srpski reprezentativac Đorđe Despotović na tom meču je postigao oba gola, prve u klubu iz Tatarstana od dolaska iz Orenburga.

Izabranici trenere Leonida Slutskog danas (15.30) gostuje Dinamu u Moskvi. Policajci iz prestonice jedini su u ovom šampionatu pobedili Zenit, trostrukog uzastopnog šampiona Rusije. Moskovljani igraju utakmice na mali broj golova. Na svih šest duela u prvenstvu dolazio je tip 0-2. Na svom terenu Dinamo nije primio gol. Postigao je tri, što je bilo dovoljno za dva trijumfa i remi.

Rotor iz Volgograda je prošle sezone bio najbolji u drugoligaškoj konkurenciji, ali je elita ipak nešto drugo. Posle šest kola samo dva boda na kontu, a stiže Krasnodar (18.00), prošle sezone trećeplasirani tim ruske Premijr lige. Rotor je sve tri utakmice na svom stadionu u ovom šampionatu poražen. Ovog leta bi srpski štoper Uroš Spajić trebalo da napusti tim sa juga zemlje. Kao zainteresovan tim u poslednje vreme se pominje holandski velikan Fajenord.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Tambov – Ufa 2:0 (1:0)

/Gricajenko 42, Kostjukov 79/

Ural – Himki 3:1 (2:0)

/Bikfalvi 15 penal, 67, Strandberg 22 – Korjan 52/ 

Ahmat - Soči 0:1 (0:1)

/Noboa 24/

Nedelja

15.30: (2,10) Dinamo (3,05) Rubin (4,00)

18.00: (2,65) CSKA (3,10) Spartak (2,80)

18.00: (9,00) Rotor (4,60) Krasnodar (1,38)

Ponedeljak

17.30: (1,25) Zenit (5,80) Arsenal Tula (11,0)

19.30: (2,70) Rostov (3,05) Lokomotiva (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Domeniko TedeskoCSKA MoskvaSpartak MoskvaRusijaRusija 1Viktor Gončarenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara