undefined
undefined

Ko kaže da Mozzart Bet Superliga nema majstore?

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 10:12

Kolo na izmaku obeleženo atraktivnim golovima širom Srbije

U 28. kolu Mozzart Bet Superlige ostalo je da se odigra duel Napredak - Javor danas u 17.30 časova, ali u prethodnih sedam utakmica već smo videli mnogo toga. Nije bilo posebno velikog rezultatskog iznenađenja; s obzirom na formu možda bi se pod to mogla svrstati pobeda Mladosti u Lučanima nad zahuktalim gostima iz Kragujevca (2:0), dok je Partizan bio na konopcima, ali je pogotkom Aranđela Stojkovića u dubokoj nadoknadi uspeo da savlada Voždovac na Krovu (3:2) i zadrži korak sa vodećom Crvenom zvezdom koja je rutinski savladala IMT (2:0).

Ono što je obeležilo mečeve igrane u utorak i sredu jesu sjajni golovi. Mogli bismo da vidimo još neko i u Kruševcu, ali bez obzira na događanja pod Bagdalom, iza nas je runda sa neuobičajeno mnogo atraktivnih pogodaka i poteza. Gotovo svaki meč vredan je pomena.

Izabrane vesti

Počelo je goleadom u Novom Pazaru, gde su domaćini poraženi od TSC-a sa 3:4 uprkos het-triku probuđenog Adema Ljajića. Dijagonala pod prečku, penal, pa lukav šut nekadašnjeg reprezentativca iz slobodnjaka - po zemlji, ispod živog zida. Inspirisani su bili i gosti, posebno dvostruki strelac Ivan Milosavljević - iz trka sa ivice kaznenog u rašlje, pa iz slobodnjaka kroz živi zid. Prethodno je i Aleksandar Ćirković demonstrirao hladnokrvnost bocnuvši loptu preko istrčalog Nikole Mirkovića, a Miloš Pantović rutinski iskoristio majstorsko dodavanje Petra Stanića, koji je bio asistent i za drugi gol Topolčana.

U Novom Sadu smo videli lep šut glavom Mihaila Ivanovića za vođstvo Vojvodine, a onda petu Nemanje Tošića, prodor Marka Docića i lep prijem i šut Igora Miladinovića za, ispostaviće se, konačnih 1:1. Viđeno je na Karađorđu još nekoliko dobrih šansi i uzbuđenja na obe strane, posebno u finišu utakmice, tako da je derbi kola odigran pred očima selektora Dragana Stojkovića, koji je sedeo u društvu novog potpredsednika Vojvodine Milana Mandarića, zaslužio prelaznu ocenu.

Poslednji meč prvog dana 27. kola igran je u Pančevu, gde je Železničar u derbiju začelja upisao tri boda protiv Radnika (3:1) i dodatno pogurao Surduličane ka Mozzart Bet Prvog ligi. Gosti su poveli već u 4. minutu nakon solo akcije i sjajnog šuta iskusnog Borka Duronjića, ali nisu imali snage da izbegnu novi poraz ove sezone. Lazar Romanić sa dva gola i Jevgen Pavlov doneli su preokret u korist Pančevaca. Ukrajinac je vešto uhvatio volej na centaršut Aleksandra Đorđevića iz prekida, a prethodno je Romanić odlično šutirao glavom, potom i rutinski sa ivice kaznenog rešio situaciju "jedan na jedan" sa protivničkim golmanom.

Lob Žarka Udovičića za 2:0 Mladosti protiv Radničkog 1923 sigurno će ući u konkurenciju za gol sezone, kao i šut Aranđela Stojkovića u petom minutu nadoknade za pobedu Partizana nad Voždovcem sa 3:2.

Sjajno je 36-godišnji levi bek u Lučanima ocenio gde se nalazi Stojan Leković i poslao loptu tako da prođe taman između prečke i prstiju golmana Kragujevčana. Gol desnog beka crno-belih nije bio toliko tehnički savršen, ali je svakako zaslužio pohvale i takođe zaslužuje mesto među najboljima ove sezone.

Na Gradskom stadionu u Subotici viđena su tri gola. Nišlije su pobedile s 2:1, ovaj meč nije doneo tako atraktivne golove kao na nekim drugim stadionima, ali videli smo brzinu i snagu Jusufa Bamidelea, nekoliko odličnih parada Filipa Manojlovića, ali i komičan autogol Jamkama koji više ide na dušu golmanu Radničkog Dimitriju Stevanoviću.

Na stadionu Rajko Mitić glavne uloge u dresu Crvene zvezde protiv IMT-a odigrali su mladi Jovan Šljivić i iskusni Milan Rodić. U uvodnim minutima oba poluvremena pogađali su mrežu gostiju, prvi lukavim udarcem iskosa levo u dalji ugao, a drugi sa ivice kaznenog.

Stiglo nam je proleće u Srbiju, a sa lepim vremenom probudili su se i golgeteri. Kvalitetni potezi, lepi golovi i uzbudljive utakmice demantuju one koji ne cene kvalitet domaćeg prvenstva i ujedno nagoveštavaju zanimljiv kraj sezone. Šampionska trka je neizvesnija nego prethodnih godina, plej-of rešiće i borbe za evropske vize, dok je u dođem delu tabele zasad jedino izvesno da će Radnik morati u niži rang.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaAranđel StojkovićBorko DuronjićAdem LjajićJovan ŠljivićŽarko Udovičić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara