Ko se na Kulibalija opeče i u Nijana duva: Zvezda ga hoće na pozajmicu, Mec bi transfer

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 17:10

Zahuhtava se na Marakani

Pokušalo se sa Dionijem kao igračem koji je u jednoj sezoni igrao više nego dobro u francuskoj Ligi 1 – nije prošlo. Doveden je Kalifa Kulibali, kao panična kupovina u finišu letnjeg prelaznog roka, posle neuspešnih kvalifikacija za Ligu šampiona. I opet, najblaže rečeno, ta opcija nije prošla. Nekadašnji član Nanta postao je veliko opterećenje za Crvenu zvezdu, koja posle katastrofalnih igara u jesenjoj sezoni pokušava da ga se reši.


Izabrane vesti

Neuspešna ulaganja u igrače iz Francuske naterala su ljude iz Crvene zvezda da budu više nego oprezni. Posebno što Nijan ove sezone ne blista, i da je postigao samo dva gola za francuskog drugoligaša. Imao je momak iz Senegala i veliki uspon tokom karijere, čak bio na pragu prelaska u Borusiju iz Mehengladbaha u transferom teškom 13 miliona evra. Međutim, od kada je ta kombinacija propala Nijan je u padu, mada su svi u Ljutice Bogdana uvereni da bi u crveno-belom dresu igrao daleko bolje nego u Mecu. Sam Nijan ne bi imao ništa protiv dolaska u Srbiju, čak je i rukovodstvu kluba saopštio da želi da promeni sredinu i napusti Mec. Od tada ga trener Laslo Bolonji ne stavlja u protokol, čak je i nekadašnji rival Crvene zvezde počeo da traži novog špica.

Na Marakani odavno rade na dovođenju Ibrahime Nijana. Ali za sada pregovori sa Mecom ne idu idealno. Prema saznanjima Mozzart Sporta crveno-beli su Francuzima predložili da visoki napadač dođe na Marakanu na šestomesečnu pozajmicu, uz uslov da se o otkupu priča na leto. Do tada bi Ibrahima Nijane trebalo da pokaže da li je dostojan da bude partner Aleksandru Pešiću i bude od koristi u potencijalnim mečevima u Ligi šampiona. Međutim, Mec, kako se može čuti, nije zainteresovan za takav vid aranžmana.

Francuzi žele da donekle unovče Nijana, igrača koji je blistao tokom sezone 2020/2021. Tada je Senegalac na šest prvih mečeva u Ligi 1 postigao isti broj golova i ušao u istoriju Meca. Ali od tada je u slobodnom padu. Međutim, jasno je da bi Crvena zvezda morala da izbroji milonsko obeštećenje.


tagovi

Ibrahima Nijan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara