(Reuters)
(Reuters)

Ko voli fudbal, mora da voli i Ipsvič! Nikako da ih shvate ozbiljno, a momci gaze, pobedili su 12 sekundi pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 21:18

Traktor bojsi prošle sezone ušli u Čempionšip, a šest kola pre kraja ove i dalje su lideri

Mora(te) da ih volite! Uživaju dok igraju fudbal i muče velike, skuplje, ambicioznije. Kao što je radila Đirona u Španiji i kao što i dalje radi Leverkuzenu Nemačkoj, tako su fudbaleri Ipsviča hit Čempionšipa. Prošle sezone su se vratili u drugi razred pošto su bili „tek“ drugi u Ligi 1, a izgleda da su napredni đaci, toliko dobri da bismo od jeseni mogli da ih gledamo u Premijer ligi.

Sve posle još jednog spektakla u režiji Traktor bojsa. Ova ekipa je postala sinonim za golove u poslednjim trenucima, a u jednom od tri derbija 40. kola postigla je takav tačno 12 sekundi pre kraja nadoknade duela sa Sautemptonom. Bilo je planirano da se igra sedam minuta posle 90, kad je lopta poslata na levu stranu, gde je Lif Dejvis imao dovoljno vremena da je primiri pored konfuzne odbrane gostiju, uskraćene za pomoć nešto ranije isključenog beka Džejmsa Brija, usledio je pas Džeremiju Sarmijentu, a Ekvadorac bio toliko snalažljiv da pobedi i štopericu i protivnike, ćušne loptu u mrežu i „zapali“ tribine Portman rouda – 3:2.

Izabrane vesti

Ovo trijumf navijačima Ipsviča pumpa samopouzdanje, vraća njihove miljenike na prvom mestu na tabeli, odgovor je Lesteru na njegovu pobedu nad Noričom i prava pozivnica za još jedan derbi, baš sa Kanarincima tokom vikenda. U taj meč će Ipsvič ući kao lider prvenstva, šest kola pre kraja osnovnog dela, da sa pol-pozicije takmičenje okonča u velikom stilu i probije se do Premijer lige u kojoj nije bio od 2002. 

Sve zato što trener Kiran Mekena neguje ofanzivni fudbal, osmišljava tečne akcije, krasi ga borbeni duh, jer nikad ne odustaje. Čak ni kad je Sautempton do kraja prvog poluvremena odgovorio na rano vođstvo domaćina, ali su još jednom izmene šefa stručnog štaba donele pomak u igri i rezultatu. Posle sata igre poslao je na teren Nejtana Bordheda, a ovaj posle samo sedam minuta u igri poravnao na 2:2, da bi Džeremi Sarmijento u nadoknadi, na već opisan način, za tek osam minuta u akciji, izrastao u heroja.

Tako se ispostavilo da su za Traktor bojse čak 23 gola ove sezone postigli rezervisti. I to je već sad, uoči završnih šest kola, novi rekord Čempionšipa. Prvi put posle sezone 2000/01, kad su se sreli u Premijer ligi, fudbaleri Ipsviča su oba puta tukli Sautempton, koji je ovim porazom, verovatno ostao bez realnih šansi da se direktno probije u elitu, bez obzira što ima dva meča manje od lidera.

Ima i problem u rukovodstvu. Slučajnost ili ne, tek tokom meča na Portman roudu je ostavku na poziciju sportskog direktora podneo Džejson Vilkoks. Baš u periodu sezone kad je nagovešteno da ga želi Mančester junajted, da oblikuje tamošnju strukturu i bude zadužen za angažman pojačanja. Inače, Vilkoks je ugled u Engleskoj stekao radeći u Mančester Sitiju, uglavnom u Akademiji, pa se među Građanima zadržao deset godina. Ni jednu celu nije izdržao među Svecima, a već će na Old Traford.

A tamo naredne sezone teško da će gostovati Sautempton.

ČEMPIONŠIP – 40. KOLO

Ponedeljak

Lester - Norič 3:1 (1:1)

/Duzberi-Hol 33, Mavididi 61, Vardi 90+3- Sara 20/

Birmingem – Preston 1:0 (0:0)

/Stansfil 68/

Koventri – Kardif 1:2 (1:0)

/Sims 22, Kičing 29 ag, 67 ag/

Midlzbro – Šefild Venzdej 2:0 (1:0)

/Ihiekve 41, Džons 73/

Plimut – Bristol siti 0:1 (0:0)

/Vels 57/

Roteram – Milvol 2:1 (0:0)

/Revan 71, Vajk 86 – Longman 78/

Stouk – Hadersfild 1:1 (0:1)

/Hever 50 – Radulović 45/

Sanderlend – Blekburn 1:5 (0:2)

/Rig 77 – Šmodiš 29, 36, Hedžes 47, Dolan 54, Moran 81/

Svonsi – Kvins park rendžers 0:1 (0:0)

/Kuk 71/

Vest Bromvič Albion – Votford 2:2 (0:0)

/Tomas Asante 70, Furlong 90+1 – Kajembe 51, Rajović 66/

Ipsvič – Sautempton 3:2 (1:2)

/Dejvis 13, Brodhed 68, Sarmijento 90+7 – Adams 14, Armstrong 23/

21.00: (1,42) Lids (4,60) Hal Siti (7,50)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

SarmijentoIpsvičSautemptonČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara