Koga za selektora Srbije? (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 19:00

Izvolite, glasajte...

Ko će predvoditi reprezentaciju Srbije u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nakon smene Mladena Krstajića? Pitanje novog kormilara Orlova i dalje je otvoreno, ali znaju valjda i nadležni u Savezu da bi morali da požure s imenovanjem novog selektora kako bi na vreme započeo pripreme za finiš kvalifikacija i eventualni baraž kroz Ligu nacija koji očekuje Orlove.

Primarni pik mnogih navijača i poklonika nacionalnog tima Slaviša Jokanović otpao je sa spiska potencijalnih kandidata prošle nedelje, nakon što je preuzeo katarsku Al Garafu. To je u međuvremenu otvorilo prostora za nova nagađanja oko potencijalnog novog kormilara selekcije Srbije, a trenutno četvorica stručnjaka figuriraju kao najozbiljniji kandidati za ovaj posao.

Izabrane vesti

Prvi je Ljubiša Tumbaković o kome se opširno pisalo u prvim danima nakon razlaza sa Krstajićem. Doskorašnji selektor Crne Gore pokupio je simpatije javnosti odlukom da napusti kormilo tog tima uoči utakmice s Kosovom što mu je dosta popravilo imidž i kod najtvrdokornijih navijača reprezentacije Srbije. Kao najznačajniji adut 66-godišnjeg Beograđanina svakako se ističe veliko iskustvo pa ga mnogi i dalje smatraju idealnim kandidatom za funkciju selektora.

Kada god se traži selektor Srbije nijedno glasanje ne može da prođe bez Dragana Stojkovića. Legendarni Piksi koji trenutno živi i radi u Kini uvek se spominje kao potencijalni novi kormilar Orlova kada se uprazni ovo mesto, a kako mu ove sezone ne ide baš idealno sa Gvangdžouom, ne bi bilo iznenađenje ako bi mu čelnici Fudbalskog saveza ukazali poverenje i ponudili selektorsko mesto.

Jedan od kandidata za novog selektora Srbije je i Veljko Paunović. Svetski šampion sa omladincima sa Novog Zelanda već nekoliko godina sasvim solidno vodi MLS ligaša Čikago Fajer. Ipak, moguće je da se trener njegovog pedigrea malo i zasitio u Gradu vetrova u međuvremenu, i da bi bio spreman da ponovo predvodi nacionalni tim svoje zemlje. Pride, sarađivao bi i sa decom koju je 2015. godine odveo do svetskog trona pa je jasno da bi mu poziv sa Terazija predstavljao izazov.

U poslednjih nekoliko dana čaršija bruji i o Radomiru Antiću. Nekadašnji trener Reala, Barselone i madridskog Atletika nije imao dodira sa reprezentativnim fudbalom još od 2010. godine kada je smenjen sa kormila Orlova, ali se navijači našeg nacionalnog tima i dalje sa setom sećaju njegove Srbije koja je igrala lep i dopadljiv fudbal u ciklusu koji je prethodio Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Dakle, kandidata sigurno ima, i to ozbiljnih, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da se izjasnimo. I zato pitamo sve, a pre svega vas navijače, koga biste od ove četvorice najradije videli na kormilu srpske reprezentacije?

Foto: Star Sport, MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara