Gustavo Kinteros, strateg Kolo Kola (©AFP)
Gustavo Kinteros, strateg Kolo Kola (©AFP)

Kolo Kolo na meč za prvo mesto bez kapitena i standardnog golmana

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 23:02

Najtrofejniji čileanski klub dočekuje Nublense u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu

Kolo Kolo nije osvojio titulu od 2017. godine, kada je bio najbolji u čileanskoj Aperturi. Predugo traje suša najtrofejnijeg tamošnjeg kluba, navijači su se unervozili i zato je ove godine veoma važno da se pehar vrati u vitrine. Jednu od najvažnijih utakmica na ostvarenju tog cilja Kolo Kolo igra u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu, pošto mu u goste dolazi direktan rival u borbi za prvo mesto, Nublense.

U ovom momentu su ta dva tima izjednačeni na tabeli sa po 28 bodova. Toliko je imao i trenutni lider Espanjola pre početka kola, ali je dan ranije odigrao samo 1:1 sa Union La Kalerom, pa je prvo mesto praktično i Kolo Kolou i Nublenseu „na izvolte“. Potrebno je „samo“ da trijumfuju noćas.

Izabrane vesti

Imalo bi to poseban značaj, pre svega za moral ekipa. Noćas se završava 15. kolo, što znači da će biti odigrano tačno pola šampionata i svi klubovi će moći da kažu da su sa svima odmerili snagu.

Ipak, mogao je ovaj susret da dođe i u boljem momentu po Kolo Kolo. Izgubio je 32-struki prvak Čilea u četvrtak od Fortaleze u Kopa Libertadoresu pred svojim navijačima sa 4:3. Ispustio je tako priliku da se plasira u osminu finala elitnog takmičenja, kao trećeplasirani tim u grupi će se preseliti u Kopa Sudamerikanu.

23.55: (1,65) Kolo Kolo (3,60) Nublense (5,10)

Kriza je evidentna, pošto je i u 5. kolu Kopa Libertadores primio četiri gola. River Plejt ga je deklasirao sa 4:0, što je odmah zatim iskoristio i O‘Higins u prvenstvu, pa su odigrali 1:1. Sada će tu krizu da proba da produbi i Nublense.

Gosti su vezali tri pobede u Primeri, savladali su redom Katoliku (4:0), Uačipato (3:1), pa Kuriko Unido (3:1). Došli su zahvaljujući tom nizu u situaciju da se bore za prvu titulu u klupskoj istoriji.

To je težak protivnik, koji u poslednje vreme igra veoma dobro. Odličan je u ofanzivnim akcijama. Jedini način da ga pobedimo je da igramo sa 100 odsto naših mogućnosti“, kazao je Gustavo Kinteros, strateg Kolo Kola.

Da stvar bude još teža po njega, ozbiljni kadrovski problemi su pogodili čileanskog velikana. Brajan Kortes, kapiten Gabrijel Suazo, Emilijano Amor i Karlo Viljanueva su svi otpali iz konkurencije za prvenstveni meč zbog fizičkih problema.

Najveći problem predstavlja odustvo Kortesa. Golmanu se pokidao meniskus u desnom kolenu, zbog čega će morati pod nož i predstoji mu pauza. Na gol će da stane Omar Karbali, 24-godišnji čuvar mreže koji je ove sezone branio samo pedesetak minuta protiv Rivera, kada se prethodno povredio Kortes. Tada je primio dva gola i bio je tragičar poraza sa 2:1.

S obzirom na to da odsustvuje i kapiten Suazo, Kinteros će morati možda da promeni malo formaciju. U najmanju ruku, tražiće neko alternativno rešenje, što najverovatnije znači da će Džejson Rohas da se prebaci na desno krilo. Videćemo hoće li to pomoći Kolo Kolu da dođe do trijumfa i tako preuzme lidersku poziciju.

Nublense je dokazao da zaslužuje da se bori za titulu, a uz to je i prošle sezone maltretirao svog noćašnjeg rivala. Pobedio ga je na oba susreta, u maju sa ogromnih 5:1, potom u septembru kao gost sa 1:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ČILE 1 – 15. KOLO

Subota

Kuriko Unido – Kokimbo 3:0 (3:0)

/Olgado 7, Munjoz 9, Leiva 21/

La Serena – Audaks Italijano 3:2 (2:0)

/Suazo 18, 73, Ditborn 30 - Korneho 57, 64/

Kobresal – Universidad Čile 1.0 (1:0)

/Vaterman 14/

Nedelja

Uačipato – Palestino 2:1 (1:1)

/Nekeskaur 12, 58 – Diaz 32/

Universidad Katolika – Antofagasta 1:0 (1:0)

/Valensija 40/

Ponedeljak

Espanjola – Union La Kalera 1:1 (0:1)

/Urtado 90+3 – Saez 44/

23.55: (1,65) Kolo Kolo (3,60) Nublense (5,10)

Utorak

02.30: (2,05) Everton (3,05) O‘Higins (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Kolo KoloNublense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara