(©AFP)
(©AFP)

Kolo Kolo preživeo uragan i seo na prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 02:12

VAR dva puta reagovao pod pritiskom Kurika nakon 90. minuta – 2:1

Najveći klub Čilea je ponovo na svom mestu. Na vrhu tabele. Kolo Kolo je uspeo da pregura teško gostovanje kod Kurika u 12. kolu domaćeg prvenstva i da preskoči dva najbliža pratioca, koja su ga bila privremeno potisnula s trona.

Preživeo je Kolo Kolo pravi uragan u finišu utakmice protiv Kurika, ali VAR i sreća su bili na njegovoj strani, te je odneo sva tri boda kući – 2:1.

Izabrane vesti

Meč je krenuo savršeno za favorita. Gosti su poveli u 3. minutu igre, a strelac je bio, po mnogima, najbolji igrač ekipe Huan Martin Lusero. Posle velike greške ekipe Kurika na sredini terena sevnula je kontra četiri na tri, Lusero je uspeo da izbegne za koji centimetar ofsajd zamku i da donese vođstvo Kolo Kolou.

Taman što je isticala prva četvrtina meča, gosti su duplirali prednost. Ponovo je ispala odbrana Kurika, pravovremeni pas je stigao do kapitena Gabrijela Suaza, koji je rutinski pogodio za 2:0.

A, onda je domaćin preuzeo konce igre u svoje ruke. Brajan Kortes je čuda činio pred golom gostiju, „skinuo“ je tri-četiri kolosalne šanse Kurika. Pogonsko gorivo belima doneo je ulazak Bajrona Ojarza, koji je pokretao sve akcije domaćina.

Kuriko je smanjio zaostatak golom Koelja, da bi poslednjih pola sata doneli pravu opsadu gola gostiju. Sabijen je Kolo Kolo u svoj šesnaesterac, grčevito je branio vođstvo, a finiš je doneo varnice na terenu, jer su igrači domaćeg tima dva puta padali ispred gola gostiju u sudijskoj nadoknadi, dva puta je morao da se javlja VAR i dva puta je utvrđeno da penala nema. Na sreću „poglavica“, koje su preživele i vratile se na vrh.

ČILE 1 – 12. KOLO
Ponedeljak

Kokimbo – Uačipato 1:2 (1:1)

/Abrigo 34 – Montes 42, Macanti 69/

Kobresal – Everton 0:0

Kuriko Unido - Kolo Kolo 1:2 (0:2)

/Koeljo 53 - Lusero 3, Suazo 22/

Utorak

02.30: (2,30) Union La Kalera (3,05) Audaks Italijano (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolo KoloKuriko UnidoČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara