Šansa Kolo Muanija (© Reuters)
Šansa Kolo Muanija (© Reuters)

Kolo Muani o ziceru sa Mundijala: Mogao sam da lobujem Martineza ili da dodam Mbapeu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 09:53

Jedino što to nije video u realnom vremenu

Spektakularno igra Randal Kolo Muani u dresu Ajntrahta, već je na dabl-dabl učinku, postigao je 13 i nemestio deset golova, te ga u Frankfurtu obožavaju. Mada, na pomen imena francuskog napadača prosečnom ljubitelju fudbala prva misao je promašeni zicer u finalu Prvenstva sveta.

Igrala se nadoknada drugog produžetka na Lusailu, na semaforu je bilo 3:3, Kolo Muani je izbio sam pred Emiljana Martineza, ali je golman Argentine vanvremenskom intervencijom – jednom od najznačajnijih u istoriji Mundijala – odveo Južnoamerikance u penal seriju i tu je selekcija Lionela Skalonija bila preciznija i osvojila Zlatni globus.

Izabrane vesti

Kolo Muani priznaje da ga i dalje, mesec i po posle okončanja turnira u Kataru, proganju scene iz završnice produžetka. I da će tako biti zauvek.

Još gledam tu šansu, znam je napamet“, ističe nekadašnji napadač Nanta.

Da može da vrati vreme, verovatno bi sad drugačije postupio.

Prvo što sam pomislio kad sam dobio loptu bilo je: 'Evo je, Randale, moraš da pucaš'. Pokušao sam da gađam kraj bliže stative, ali je golman Argentine sjajno intervenisao. Kad pogledam unazad shvatam da sam imao druge mogućnosti. Mogao sam da ga lobujem, mogao sam i da proigram Kilijana Mbapea, koji je bio sam na levoj strani. Jedino što ga baš i nisam video dok je trajala akcija, sve se odigralo veoma brzo. Tek posle, gledajući snimke, otkrio sam druge mogućnosti. Bilo je kasno. I dalje mi je to knedla u grlu, biće mi zauvek“, svestan je Randal Kolo Muani.

Da je psihološki, ipak, dovoljno stabilan, centarfor Ajntrahta pokazao je prilikom nastavka klupske sezone. Protiv Šalkea je bio asistent, a na mečevima sa Frajburgom i Bajernom strelac.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeRandal Kolo MuaniSvetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara