Slaviša Jokanović (©Reuters)
Slaviša Jokanović (©Reuters)

Kolodin brani Jokanovića: Svakome bi bilo teško na klupi Dinama posle Švarca

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 13:50

Bivši reprezentativac Rusije smatra angažovanje srpskog trenera nije bio pogrešan potez, iako je sezona završena bez trofeja

Srpski fudbalski trener Slaviša Jokanović nije uspeo da se zadrži na klupi moskovskog Dinama duže od jedne sezone. Policajci su zabeležili lošije rezultate nego u prethodnom šampionatu Rusije, zbog toga sada Jokanović traži novi angažman, ali bivši igrač Dinama Denis Kolodin smatra da srpski strateg nije kriv zbog toga što je njegov voljeni klub završio tek na devetoj poziciji.

Preciznije, nekadašnji reprezentativac Rusije smatra da to nije neuspeh, odnosno da su samo navijači i uprava Dinama imali previsoka očekivanja u prošloj sezoni. Kolodin je ocenio da je Dinamovo osvajanje trećeg mesta u šampionatu 2021/2022 pod palicom nemačkog trenera Sandra Švarca bilo previsoko u odnosu na kvalitet tima.

Izabrane vesti

Odbijam da kažem da je angažovanje Jokanovića bio neuspeh. Posle Švarca, svakom treneru bi bilo teško na toj klupi. Više od pola te sezone Dinamo je bio na vrhu tabele, ali je ekipa posustala u finišu prvenstva. Posle toga je ekipa bila psihički umorna. Primetio sam i da Dinamo godinama unazad već ima problem u finišu prvenstva“, kazao je Kolodin za Sport Ekspres.

Jokanovićev dinamo je sezonu završio sa 45 poena, dok su Moskovljani sa Švarcom na klupi sakupili 53. Da su ove sezone Policajci imali taj saldo ne bi bili treći, već četvrti.

Dinamo će u narednoj sezoni da predvodi češki strateg Marcel Licka, koji je prethodne tri sezone proveo na klupi Orenburga. Pre dolaska u Rusiju Licka je radio još u beloruskom prvoligašu Dinamu iz Bresta.


tagovi

Dinamo MoskvaSlaviša JokanovićRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara