Foto: AFP
Foto: AFP

Kolon bi da piše istoriju, Independijente da prekine dvodecenijski post

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 22:00

Tačno u ponoć na programu je drugi meč polufinala argentinskog Liga kupa između Independijentea i Kolona

Drugi meč polufinala argentinskog Liga kupa odigraće se u noći između ponedeljka i utorka na stadionu Sentenario u San Huanu, gde će se sastati Independijente i Kolon (00.00)

Independijente na trofej u nekom od domaćih takmičenja čeka gotovo pune dve decenije. Poslednji je osvojio 2002. godine u Aperturi i od tada nije uspevao da se okiti bilo kakvim nacionalnim odličjem.

Izabrane vesti

Zamišljam šahovsku partiju, dobro analiziranu utakmicu. Niko neće rizikovati. Biće to pre svega taktički duel. Mislim da će to odlučiti utakmicu. Ove sezone je rešen da taj post prekine. Neće mu biti lako, sa suprotne strane žreba čekaju Boka Juniors i(li) Rasing, ali na osnovu trenutne forme, Crveni imaju pravo da se nadaju da će se popeti na tron. Grupnu fazu Kopa Libertadoresa završili su bez poraza, a ukus neuspeha nisu osetili, računajući sva takmičenja, na poslednjih šest utakmica. Na poslednje tri nisu primili ni gol.

23.55: (3,05) Kolon (2,85) Independijente (2,50)

S druge strane, Kolon još uvek čeka na prvi značajniji trofej u istoriji kluba. Ligaški deo prvenstva završio je kao lider, ali sa samo jednom pobedom u poslednjih šest mečeva. Do polufinala je stigao preko Taljeresa, boljim izvođenjem jedanaesteraca, uostalom kao i njegov večerašnji rival, koji je bio u penal-seriji bio bolji od Veleza.

Tradicija je na strani kluba iz Aveljanede. U poslednjih devet godina, odnosno deset međusobnih utakmica, Kolon nije slavio nijednom. Štaviše, na prethodnih šest neporažen je ostao samo jednom.

Trener Independijentea Sezar Falćoni izvršiće samo jednu izmenu u odnosu na duel prethodne runde. Tomas Ortega zaradio je tada crveni karton, pa će ga na levom boku zameniti Lukas Rodrigez. U suprotnom taboru zbog povreda neće biti Paola Golca i Bruna Bjankija.


LIGA KUP ARGENTINE - POLUFINALE

Ponedeljak

20.00: (3,80) Rasing (3,05) Boka Juniors (2,05)

23.55: (3,05) Kolon (2,85) Independijente (2,50)


tagovi

Liga kup ArgentineIndependijenteKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara