Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kolumbijski razbijač završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 17:46

Džekson Martinez se povukao u 35. godini života

Leta 2015. godine nesuđeno pojačanje Milana, ali umesto na San Siru, Džekson Martinez je završio u Atletiko Madridu. Čekalo se da nastavi gde je stao igrajući za Porto u Primeiri i Ligi šampiona (38 utakmica, 28 golova i sedam asistencija), ali u prestonici Španije nije blistao, da bi u novembru 2015. igrajući za Kolumbiju protiv Čilea doživeo povredu članka. Posle peha koji je u budućnosti zahtevao nekoliko operacija, tadašnji 29-godišnjak nije mogao da priđe ni blizu učinka i forme prikazane u dresu Zmajeva. Danas, sa 34. godine, Džekson Martinez završava profesionalnu karijeru.

Od 26. oktobra 2016. do 20. oktobra 2018. godine. Toliko je trajao oporavak kolumbijskog razbijača odbrambenih bedema. Pokušao je da oživi karijeru u Portimonenseu, ali sa 30 i kusur bila je to nemoguća misija. Martinez je informaciju o povlačenju objavio na svom instagram profilu.

Izabrane vesti

“Odluka da želim da okončam profesionalnu fudbalsku karijeru bila je izuzetno teška, ali jedna od najmudrijih koje sam doneo. Od povrede članka u sezoni 2015/16, počela je borba u kojoj sam se svim sredstvima trudio da nastavim da se bavim sportom koji toliko volim. Iako sam se vratio na teren posle dve godine, bilo mi je jako teško da igram kako sam želeo. Želim da se zahvalim Bogu koji je bio moja snaga. Da zahvalim klubovima, trenerima, saigračima i reprezentaciji Kolumbije na svemu što sa iskusio. Hvala mojoj porodici, svima koji su me pratili i podržavali tokom karijere, svakom navijaču, novinaru... Hvala i lekarima koji su bili deo čitavog procesa oporavka. Želeo sam da napišem još mnogo toga, ali ne bih završio... Jednostavno, hvala vam! “

Iza Kolumbijaca ostaju nastupi za Independijente Medeljin, Čijapas, Porto, Atletiko Madrid, Gvangdžou Evergrande i Portimonense. Ostaje po jedna titula prvaka Portugala i Kine… ali i 325 klupskih nastupa 168 golova i 37 asistencija, kao i 40 utakmica i osam pogodaka za Kolumbiju.



tagovi

Džekson Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara