FOTO: Twitter (FC Besiktas)
FOTO: Twitter (FC Besiktas)

Kome treba Renato Sančes kad stiže "berberski mornar", od Marakane vrednost mu je samo rasla

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 20:19

Još nije kraj poslasticama za ljubitelje transfer pijace, u Turksoj rade punom parom

Jeste se u većini evropskih zemalja zimski prelazni rok završio pre osam dana, ali otkucavanjem ponoći u noći između prvog i drugog februara nije stavljena tačka na sva uzbuđenja. Danas je poslednji dan prelaznog roka u Turskoj, a najaktivniji je Bešiktaš. Istanbulskim crno-belima više od pola sezone proteklo je u traženju. Čak pet trenera vodilo je Orlove od avgusta (računajući i vršioce dužnosti), a od dolaska Fernanda Santoša početkom januara tim je malo živnuo i probio se do treće pozicije u Superligi.

Pokašava 16 puta šampion Turske da u poslednjim satima prelaznog roka ojača tim u nastojanju da prevashodno zadrži treću poziciju, uzimajući u obzir da su Fenerbahče i Galatasaraj nedodirljivi. Posle Albanca Ernesta Mučija koji je plaćen čak 10.000.000 evra Varšavskoj Legiji, crno-beli su angažovali libijskog vezistu Al Musratija. Momak rodom iz Misrate, trećeg najvećeg grada u dražavi, poznatog u istoriji kao jedna od najvećih luka berberskog sveta, igraće do kraja sezone na Bešiktaš Parku kao pozajmljeni igrač Brage, a onda će po završetku sezone postojati opcija otkupa ugovora za 11.000.000 evra. Crno-beli će za početak platiti klubu iz "kamenoloma" 1.000.000 evra za pozajmicu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Još kao 17-godišnjak Al Musrati je stigao iz Al Itihada iz Tripolija u Portugal, a nakon sedam godina u Vitoriji Gimarais i Rio Aveu, punu afirmaciju stekao je dolaskom u Bragu 2020. godine. Verovatno i prelomna sezona za dalji igrački napredak bila 2021/22, a na početku iste Libijac je gostavao na beogradskoj Marakani Crvenoj zvezdi u prvom kolu grupne faze Lige Evrope. Odlično je igrao Al Musrati protiv crveno-belih, vodio velike bitke na sredini terena sa Sekuom Sanogom, Gelorom Kangom i Mirkom Ivanićem,a Zvezda je trijumfovala 2:1 posle pobedonosnog gola Aleksandra Kataija iz jedanaesterca u finišu utakmice.

Nije Al Musrati bio primarna želja Fernanda Santoša, već miljenik starog vuka iz reprezentacije Portugala Renato Sančes. Vezista Pari Sen Žermena trenutno je u Romi na pozajmici, a loše fizičko stanje najviše je uticalo da do prelaska u Istanbul ove zime ne dođe. Na prvi pogled čini se da bi dolazak Al Musratija mogao da bude pun pogodak za Bešiktaš, budući da donosi sve one kvalitete na sredini terena s kojim je Bešiktaš do sada kuburio. Stameni defanzivni vezista koji se ne libi da povuče napred i često s loptom kreira ispred protivničkog šesnaesterca. Imaju Orlovi povređenog Amira Hadžiahmetovića na Musratijevoj poziciji, dok je nešto istureniji još jedan Portugalac Žedson Fernandeš.




tagovi

Al MusratiBešiktašBragaTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara