Komnen Andrić (©AFP)
Komnen Andrić (©AFP)

Komnen Andrić: Monako ima strašne pojedince, ali ne igra timski; Neka moj brat Milun reši skokom

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.11.22. | 08:10

Napadač Klermona tvrdi da je Monako među pet najboljih ekipa Francuske, ali da crveno-beli imaju šansu za trijumf

Gledajući inidividualni kvalitet Monako je u ozbiljnoj prednosti. Posmatrajući fizičke predispozicije i brzinu dva tima, teško je oteti se utisku da je Crvena zvezda inferiorna u odnosu na Monako. Kada tome dodamo i istorijske podatke, svi će reći da tim Miloša Milojevića ima samo teoretske šanse da slavi na stadionu “Luj Drugi“ i kupi kartu za novo evropsko proleće.

Međutim, znala je Crvena zvezda u protoklom periodu da se izvuče iz težih situacija i odigra jedan vanvremenski meč. Baš takav bio bio ovaj sledeći u Monaku ukoliko Crvena zvezda prevaziđe sebe i namiri račune sa Kneževima koji su nezasluženo slavili u septembarskom okršaju u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Šanse nisu velike, ali postoje. Negde je i to zaključak napadača Klermona, Komnena Andrića, koji je 16. oktobra postigao pogodak u sudaru sa Monakom i pokazao da odbrana Zvezdinog rivala nije neranjiva.

”Nedavno smo igrali protiv njih, uveren sam da spadaju među pet najboljih ekipa u Ligi 1. Imaju kvalitetna rešenja, ali kao da ne igraju timski baš najbolje. Individualni kvalitet im je na znatno višem nivou. Nisu nepobedivi, to Crvena zvezda mora da zna u svakom trenutku. Eto, mi smo na ’Luju Drugom’ igrali 1:1, i nismo bili zadovoljni ishodom. Realno, u tom meču smo mi izgubili dva. Rano su dobili crveni karton, u 17. minutu Kamara je brutalno startovao. O svemu smo se pitali na tom susretu, šteta što smo primili gol posle kiksa”, počinje priču za Mozzart Sport Komnen Andrić.

Bivši centarfor zagrebačkog Dinama svestan je da je Monako neka druga dimenzija u odnosu na ono što je Crvena zvezda navikla. Ali isto tako zna da crveno-beli imaju ozbiljno evropsko iskustvo.

”Ove sezone sam očekivao mnogo više od njih. Imaju strašne pojedince, Ben Jeder je protiv nas morao ranije da izađe zbog Kamarinog kartona. Tu je i Embolo, fizički moćan napadač. Kada njima dodate još Golovina... Ali da ne ispadne samo da ih hvalim”.

Crvena zvezda se ove sezone nije proslavila na inostranim gostovanjima. Poražena je od Makabija iz Haife, Trabzona, Ferencvaroša.

”Meni je u oči odmah upao desni štoper Mariapan. Ima blizu dva metra. Fizički je izuzetno moćan. Siguran sam da je stručni štab Crvne zvezde video da Monako nije baš klasična francuska ekipa. Imaju snagu i fiziku, ali se trude da igraju fudbal. Hoće da igraju na otvorenom prostoru i u tranziciji. To Crvena zvezda mora da zaustavi. Gledao sam beogradski meč. Odlično je Crvena zvezda tu izgledala taktički, bila gusta i kompaktna. Nije dozvolila Monaku da igra, mada to nije iznenađenje. I većim timovima to nije polazilo za rukom u Beogradu. Sigurno je da je Monako blagi favorit, igra bolje na svom terenu. Ali ne mislim da će se Monako pitati baš o svemu”.

Govori Komnen Andrić i o spoljnim faktorima koji mogu da idu na ruku Crvene zvezde.

”Znate kako je to u Monaku. Klasična laganica. Nema emocija, nema neke atmosfere. Oni i nemaju Ultrase. Čitao sam da će Crvenoj zvezdi pripasti 850 ulaznica. Ali ako tome dodate i navijače iz drugih krajeva Evrope. Može Zvezda da se oseća kao kod kuće. To može mnogo da znači”.

Moraće Crvena zvezda da se prilagođava i odigra savršen meč ukoliko želi da ostane u životu i bude ozbiljna pretnja Monaku.

”Kada sam došao u Francusku morao sam da se prilagođavam. Za neke duele koje sam bio ubeđen da su faulovi, to nisu bili. Znate, nemoguće je da poredimo tempo u Srbiji i Francuskoj. Ovde je fizički zahtevnije, mada ponavljam da Monako voli da igra fudbal. Baš da igra. Da dolazi kroz pas do gola”.

Govorio je Andrić o individulanim kvalitetima Crvene zvezde.

”Imam dovoljno slobodnog vremena u Francuskoj, pa redovno ispratim sve sportske događaje iz Srbije. Bila je Crvena zvezda u nekoj vrsti tranzicije posle promene trenera. Kao da im je bilo potrebno vreme da se naviknu na zahteve. Sve sada to bolje izgleda. Dobra stvar je što je Pešić počeo da puca rafalom. Na tu su navijači Crvene zvezde navikli. Za mene je veliki adut protiv Monaka i Katai. On je veliki majstor. I kada mu nije dan može da reši”.

A onda se osvrnuo na starog prijatelja.

”Ne znam koliko znate, odličan sam sa Nemanjom Milunovićem. Šalim se da je to moj brat... Mogao bi on ovo u Monaku da reši karakterističnim skokom. Vidim da igra sjajno. Nije mi jasno zašto su ljudi iznenađeni njegovim igrama? On je u najboljim godinama, mada ja ih još nisam doživeo (smeh prim.aut). Znam to. Miran je, igra u svojoj zemlji, sa porodicom je. Može da bude fokusiran na fudbal. A to on zna da radi. Videli ste kako je odigrao protiv Ben Jedera u Beogradu. Baš ga je neutralisao. Ja se nisam iznenadio”.


tagovi

Komnen AndrićFK Crvena zvezdaNemanja Milunović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara