Komnen Andrić (©ClermontFoot)
Komnen Andrić (©ClermontFoot)

Komnen Andrić prvi put u ligama petice: Zamenio špica od 14.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 18:55

Srpski napadač potpisao trogodišnji ugovor sa Klermonom uz opciju produžetka na još jednu sezonu

Ne toliko zbog zvučnosti kluba, ali zbog činjenice da će dobiti priliku da nastupa u Ligi 1, možemo da konstatujemo da je Komnen Andrić napravio transfer karijere. Srpski napadač je potpisao trogodišnji ugovor sa Klermonom uz opciju produžetka na još godinu dana i tako u kasu zagrebačkog Dinama ugurao 1.000.000 evra.

Iza visokog centarfora rođenog u Novom Pazaru je sezona u kojoj se nije naigrao fudbala, ali gledajući odnos minuta, golova i asistencija, daleko od toga da je podbacio. Andrić je na 25 prvenstvenih mečeva sakupio 1.314 minuta, odnosno šest postignutih i četiri nameštena gola. Dakle, učestvovao je u golovima Modrih na svakih 131 minut.

Izabrane vesti

Andrić je stigao u centralnu Francusku kao sedmo pojačanje Klermona, ali prvo u ofanzivnoj liniji i prvo za koje je izdvojeno bilo kakvo obeštećenje. Nije ni čudo da su u klubu shvatili da za špica mora da se odreši kesa budući da igrački spisak kada je reč o klasičnim napadačima deluje vrlo tanko. Naročito nakon što je najbolji strelac i igrač iz prošle sezone Mohamed Bajo prekjuče pojačao Lil u transferu vrednom 14.000.000 evra.

U seniorski fudbal Andrić se otisnuo iz kragujevačkog Radničkog, a do 28. godine života izmenjao popriličan broj klubova poput OFK Beograda, Belenenseša, Žalgirisa, Intera iz Zaprešića, zagrebačkog Dinama i ruske UFE. Golgeterski gledano, najbolje mu je išlo u Zaprešiću gde je na 53 utakmice postigao 24 gola. Poređenja radi u Dinamu je odigrao identičan broj mečeva uz osam pogodaka manje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Komnen AndrićKlermon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara