Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kompanija uoči meča sa najprijatnijim iznenađen prvenstva muče problemi sa nedisciplinom

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 14:31

Belgijanac je vezistu Mičela Vlapa zbog svađe sa napadačem Lukasom Nmečom prebacio u rezervni tim, pa meč 30. kola dočekuje bez kreativca. Mozzart vam na pobedu Anderlehta nudi najveću kvotu na svetu - 1,78

Prvi meč u novoj godini i odmah problemi za Vensana Kompanija. Trener Anderlehta će u 30. rundi Župile lige na megdan najprijatnijem iznenađenju sezone, Levenu, bez istinskog plejmejkera (18.15).  

Sastav ljubičasto-belih se u u kratkoj zimskoj pauzi blago izmenio. Pozajmica veziste Brajtona Persija Taua prekinuta je početkom januara, Jari Veršaren se povredio, pa će Kompani morati da se snalazi.

Izabrane vesti

Doduše, ima legenda Mančester Sitija “distributera“ u svojim redovima, Mičel Vlap je povremeno i dobijao priliku u prvenstvu, ali je zbog nediscipline prebačen u rezervni tim. Vlap je u poslednjem meču 2020. godine protiv Beršota ušao u raspravu sa saigračem Lukasom Nmečom oko toga ko bi trebalo da izvede jedanaesterac, da bi kasnije na društvenim mrežama objavio video snimak sa treninga na kojem izvodi slobodne udarce.

Za Kompanija je to bilo nedopustivo, pa je rešio da Belgijanca spusti na zemlju, mada se na osnovu njegove izjave da zaključiti da bi Vlap mogao da dobije priliku za popravni. Danas definitivno ne, pošto se nije našao na spisku putnika za gostovanje Levenu.

"Da li će neki fudbaler igrati više zavisi od njega samog nego od trenera. U ekipi imam mnogo momaka koji mogu da se snađu na određenim pozicijama. Već sam svima dao šansu i sa pravim stavom svako može da računa na novu. Igraćemo puno utakmica u januaru i svi će nam biti potrebni. Ono što želim da vidim su radna etika, odmerenost i intenzitet. Želim to kod svakog igrača. To su moja tri osnovna principa i ko ih primenjuje, podiže svoj nivo. Tada mogu da pokazuju svoj talenat i natprosečnu tehniku koju poseduje svaki igrač Anderlehta", ističe Kompani.

U međuvremenu je Anderleht već ušao u pregovore sa Salcburgom oko kupovine Madžida Ašimere, ali iako je sve praktično dogovoreno, transfer još nije ozvaničen i nedostatak će, kako je i sam Kompani istakao, neko već morati da popuni.  

Mozzart vam na pobedu Anderlehta nudi najveću kvotu na svetu - 1,78

Na pomenutom meču sa Beršotom Anderleht je slavio, upisavši treći trijumf u poslednje četiri prvenstve utakmice, zahvaljujući kojima se našaona četvrtoj poziciji. Leven je s druge strane, posle neočekivano dobro starta sezone, upao u nešto slabiju formu. Prošlogodišnji drugoligaš je 2020. zatvorio sa dva poraza, i tako pao na petu poziciju, odmah iza današnjeg rivala.

Uprkos statusu najprijatnijeg iznenađenja prvenstva, Leven ne može da se pohvali odbranom, pošto je samo pet ekipa primilo više golova. Pojačanje u defanzivnoj liniji preko je potrebno i moglo bi da stigne u liku Filipa Benkovića iz “bratskog“ Lestera, odakle je pre nekoliko dana stigao i Endi King.

Dva tima su se ove sezone već sastajala jednom, u devetoj rundi, kada je meč završen nerešenim rezultatom 2:2, a oba pogotka za Anderleht tada su postigli fudbaleri kojih danas neće biti u sastavu, Veršaren i Tau.

Poslednji meč nedeljnog programa u Belgiji igraju Sint Trojden i Klub Briž (20.45).

Deluje kao zicer za lidera prvenstva, koji je na poslednjih sedam mečeva u prvenstvu primio samo jedan gol, međutim, domaćin se posle serije loših rezultata trgao pred sam kraj godine i završio je u velikom stilu, sa tri vezana trijumfa. Međutim, tradicija u ulogu favorita stavlja Briž, koji od današnjeg rivala nije poražen pet godina. U tom periodu slavio je osam puta, dok su dva susreta završena bez pobednika.

BELGIJA 1 - 30. KOLO

Subota

Varegem - Muskron 1:0 (1:0)

/Fosen 9/

Serkl Briž - Epen 1:2 (0:0)

/Hogas 53 - Prevljak 69, 76/

Kortrajk - Genk 2:1 (1:1)

/Gej 23, 54 - Onuaču 41/

Ostende – Šarlroa 3:2 (1:1)

/Sakala 5, Hendri 58, Hjulsager 63 – Nikolson 27, Razaei 75/

Nedelja

Mehelen - Antverpen (u toku)

16.00: (3,25) Beršot (3,45) Gent (2,20)

18.15: (3,60) Leven (3,45) Anderleht (2,05)

20.45: (6,00) Sint Trojden (4,00) Klub Briž (1,57)

Ponedeljak

20.45: (1,55) Standard (4,00) Beveren (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaLevenAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara