©Reuters
©Reuters

Komšinica Aruka, Portova velika muka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 23:43

Ekipa Danijela Souze nakon remija na Dragau na početku sezone osvojila sva tri boda na svom Munisipalu protiv Zmajeva i odaljila ih od šampionske titule - 3:2

Posle Benfike, Sportinga i Estorila, četvrti klub koji je savladao Porto u Primeiri ove sezone postala je Aruka. I to nije sve, sastav Danijela Souze može da se pohvali da nije osetio gorčinu poraza od slavnih Zmajeva, pošto je početkom septembra odneo bod sa Dragaa, iako je zaslužio sva tri. Ta "nepravda" ispravljena je večeras na Arukinom Munisipalu, u istoimenom gradu iz šireg područja grada Porta, gde je domaćin pružio fantastičnu partiju i slavio sa velikih 3:2 (2:1).

Ekipa Serža Konseisaa je u poslednja dva kola protiv Rio Avea i Aruke prosula čak pet bodova, pa sada zaostaje sedam bodova za vodećom Benfikom, dok Sporting ima isti broj bodova kao i gradski rival, ali i utakmicu manje. Aruka je apsolutno zasluženo na sedmom mestu Primeire, nalazi se na vrhuncu forme s obzirom na to da je vezala četiri pobede i doživela proboj ka gornjem delu tabele. Ipak, prosto je nejasno kako je ekipa ovakvih mogućnosti tako dugo kuburila u donjem delu tabele.

Izabrane vesti

Porto je katastrofalno ušao u utakmicu, pa je domaćin već nakon 36 sekundi vodio sa 1:0. U sjajnoj akciji nakon dvocifrenog broja pasova fenomenalni Kristo Gonzales je odlično centrirao sa desnog boka, a Rafa Muhika udarcem glavom u letu poslao neodbranjiv udarac iza leđa Dijoga Koste.

Gosti su ekspresno izjednačili iz jedanaesterca koji u devetom minutu u pogodak pretvorio Evanilson, ali je arbitar Almeida već u 29. minutu dosudio jedanaesterac i za domaćina nakon što je Pepe igrao rukom u kaznenom prostoru. Tada je odlični Kristo Gonzales dobio priliku da se upiše u strelce i nagradi fantastično otvaranje meča.

Porto je svoju priliku za vraćanje u meč propustio u 35. minutu, kada je poništen gol Evanilsona zbog ofsajda. Aruki je bilo najvažnije da "preživi" taj finiš prvog dela utakmice, a onda je Porto morao još više da se otvori, što je omogućilo izuzetno brzoj Souzinoj ekipi da igra na kontranapade. Jedan takav u 61. minutu, posle odličnog dribilinga postigao je Džejson.

Jedino što su gosti uspeli da urade jeste da smanje rezultat u 87. minutu posle gužve u kaznenom prostoru Aruke. Na kraju su posle velike nervoze u završnici ostali bez Fabija Kardose, koji će propustiti meč sa Estrelom u narednom kolu.



PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Estrela Amadora - Portimonense 3:0 (3:0)

/Karlinjos 6ag, Žaba 13, Nakamura 25ag/

Subota

Farense - Famalikao 1:1 (0:1)

/Duarte 90 - Soriso 19/

Moreirense - Šaves 1:0 (0:0)

/Madson 73/

Boavista - Estoril 2:1 (2:0)

/Saso 15, Boženik 29 - Markes 54/

Nedelja

Rio Ave – Kasa Pija 1:0 (0:0)

/Jakubu 88/

Sporting – Braga 5:0 (2:0)

/Trinkao 8, Kvarežma 18, Đekereš 71, Bragansa 73, Nuno Santos 85/

Gimarais - Benfika 2:2 (1:1)

/T. Silva pen 35, A. Silva 61 - R. Silva 40, Kabral 90/

Ponedeljak

Aruka - Porto 3:2 (2:1)

/Muhika 1, Kristo 30pen, Džejson 61 - Evanilson 9pen/

Utorak

16.30: (1,95) Žil Visente (3,50) Vizela (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Seržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara