KONAČAN SPISAK BRAZILA! Kakav tim! Kakva imena su otpala...

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.05.18. | 19:22

Selektor Tite objavio listu od 23 igrača na koje računa

Brazil nije objavio prošireni spisak igrača za Mundijal, Brazil je objavio konačan spisak od 23 fudbalera koji će napasti svetsku titulu u Rusiji. I koji će biti rivali i naše reprezentacije u grupnoj fazi. 

A spisak prvog favorita prvenstva je da se čovek smrzne! Na skoro svakoj poziciji po dvojica sjajnih fudbalera. 

Izabrane vesti

Krenimo od golmana. Tu Ederson i Alison koji spadaju među 10 najboljih golmana na svetu. Titeov miljenik iz Korintijansa Kasio je dobio prednost u odnosu na Valensijinog golmana Neta

Zbog povrede nema desnog beka Danija Alvesa, umesto njega su tu Danilo iz Sitija i još jedan Titeov vojnik iz Korintijansa - Fagner. Izvisio je Rafinja iz Bajerna. 

Levi bekovi? Najbolji na svetu je tu - Marselo! Alternativa je čovek koji je pre dva meseca slomio nogu i mimo svih prognoza uspeo da se oporavi - neuništivi Filipe Luis! Izvisili su Aleks Sandro (Juventus), Ismaili (Šahtjor), Žorž (Monako), Aleks Teljes (Porto), Vendel (Leverkuzen)... Strašno koliko sjajnih levih bekova. 

Na štoperskim pozicijama su još ranije bili sigurni Miranda, Markinjos i Tijago Silva. Tražio se četvrti štoper i Tite se odlučio za veterana koji u Evropi nije ništa uradio, ali je u Brazilu postao najbolji igrač lige - Pedro Žeromel. Štoper Gremija je miljenik tamošnje javnosti jer ima neverovatnu fudbalsku inteligenciju, lider je i produžena ruka trenera. Na spisak nisu upali David Luiz (Čelsi), Rodrigo Kajo (Sao Paulo) ili Džemerson (Monako)... 

MOZZART KVOTE
Brazil osvaja Mundijal - kvota 6.00

U veznom redu je Tite ranije potvrdio da su sigurni: Kazemiro (Real Madrid), Paulinjo (Barselona), Fernandinjo (Mančester Siti) i još jedan njegov miljenik Renato Augusto (Peking). Bilo je upražnjeno još jedno mesto i za njega se izborio Fred iz Šahtjora. Nema Barseloninog budućeg pojačanja Artura, nema Đulijana iz Fenerbahčea, nema veterana Dijega koji je do sada bio pozivan, nema ni Alana koji je bio sjajan u Napoliju. 

Krilne pozicije u napadu? Naravno, tu su Nejmar (PSŽ) i Kutinjo (Barselona) kao dosadašnji starteri. Tu je i Vilijan z Čelsija, ali i Daglas Kosta koji se za mesto izborio sjajnim igrama u drugom delu sezone. Bez poziva su ostali Taliska iz Bešiktaša i domaća zvezda Luan iz Gremija.

Na kraju, tu su i trojica napadača: Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Roberto Firmino (Liverpul) i Tajson (Šahtjor). Tajson je uspeo da se izbori za mesto u timu kao 23. igrač i pobedi u konkurenciji Vilijan Žozea iz Real Sosijedada. 

I na kraju pomenimo i imena koja kod Titea nikada nisu ni dolazila u ozbiljnu konkurenciju za tim: Malkom, Fabinjo, Ričarlison, Bernard, Hulk, Oskar, Felipe Anderson, Lukas Moura, Aleks Tešeira, Gabrijel Paulista, Ramires, Rafinja, Lukas Leiva, Žonas, Pato, Luiz Adrijano, Luiz Gustavo, David Neres, Žuan Žezus... 

GOLMANI: Alison (Roma), Ederson (Mančester Siti), Kasio (Korintijans)

ODBRANA: Danilo (Mančester Siti), Marselo (Real Madrid), Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Tijago Silva (PSŽ), Fagner (Korintijans), Žeromel (Gremio), Filipe Luis (Ateltiko Madrid)

VEZNI RED: Kazemiro (Real Madrid), Fernandinjo (Mančester Siti), Paulinjo (Barcelona), Fred (Šahtjor), Filipe Kutinjo (Barselona), Renato Augusto (Peking)

NAPAD: Nejmar (PSŽ), Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Roberto Firmino (Liverpul), Tajson (Šahtjor), Daglas Kosta (Juventus), Vilijan (Čelsi)


tagovi

Reprezentacija BrazilaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara