Konačno, Fekir

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 08:57

I to za siću, spram one sume od pre godinu dana...

Prošlog leta u ovo vreme za njega su se otimali najveći evropski klubovi. Čelsi i Bajern bili su ozbiljno zagrizli, sa Liverpulom je čak postojao određeni dogovor, ali Lion je glatko odbio 60.000.000 evra od Redsa, da bi noćas Nabil Fekir (26) bio predstavljen kao novi igrač Betisa

Klub iz Sevilje pregovarao je intenzivno i sa Lionom i sa samim igračem prethodnih dana. Imao je oštru konkurenciju u svom gradskom rivalu, zatim Valensiji i Napoliju, međutim prevagnulo je to što Betis nije štedeo na njegovoj plati. Kako javljaju španski mediji Fekir je potpisao na pet godina i po sezoni će zarađivati 7.000.000 evra. Plus, zeleno-beli su pristali da potpišu ugovor i sa njegovim rođenim bratom Jasinom. Doduše, za Jasina nije plaćeno obeštećenje, već je Lion samo zadržao prava na 50 odsto obeštećenja od naredne prodaje.    

Izabrane vesti

A kada govorimo o iznosima glavnog posla, oni su dosta zanimljivi. Zapravo, tek sada se lepo vidi koliko je Žan Mišel Ola pogrešio kada je prošlog leta odbio Liverpul želeći da izboksuje još koji milion evra. Umesto tih 60.000.000, sada je od Betisa u gotovom dobio svega 19.750.000 evra. Na tu sumu dolazi još 10.000.000 kroz bonuse, ali ne baš lagane, jer Betis će morati da ima zapažene rezultate u Primeri i kasnije Evropi kako bi se Francuzi dodatno oparili. I na posletku, od narednog transfera Lionu će pripasti 20 odsto. 

Uzimajući u obzir samo onu inicijalnu cifru, Nabil Fekir je četvrto nasjkuplje pojačanje Betisa, posle Denilsona, Đovanija Lo Selsa i Vilijama Karvalja.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara