Javorov vezista Lazar Nikolić (© Star sport)
Javorov vezista Lazar Nikolić (© Star sport)

Konačno kec u Tviter derbiju u Ivanjici, Javor ima neke opasne mlade igrače

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 17:48

Čukarički slavio u Surdulici, duplo ništa pod Bagdalom

Punih 13 godina i šest međusobnih duela zaredom, Javor nije uspevao u Ivanjici da savlada Voždovac. A nije ga u dobrom raspoloženju dočekao ni danas u Tviter derbiju kako su njihovi međusobni dueli dobili nadimak poslednjih godina zbog zanimljivih aktivnosti oba kluba na društvenim mrežama.

Ali čudo se dogodilo!

Izabrane vesti

Javor je prekinuo seriju od četiri poraza u prvenstvu, crnu tradiciju protiv Voždovca i slavio 3:1. A Zmajeve je gurnuo u krizu pošto im je ovo bio treći uzastopni poraz.

Aposlutno zasluženo je Javor slavio danas. Očitao je lekciju gostima iz Beograda i osvojio ceo plen. Domaći su poveli već u trećem minutu golom Lukovića iz penala pošto je neko od gostujućih igrača igrao rukom posle šuta Šćepanovića. Voždovac je do srećnog i nezasluženog izjednačenja došao u 41. minutu kada je šut Putinčanina sa 16 metara zakačio nekog od domaćih fudbalera i prevario golmana.

Ipak, nepravda je ispravljena u samom finišu poluvremena kada je mladi Ilić (20) pogodio posle prelepe asistencije Nikolića (21). Opasan tandem mladih talenata imaju Ivanjičani...

A imaju i najopasnijeg levog beka u ligi. Čak osmom asistencijom ove sezone, Marko Jevremović je u 52. minutu našao Nikolića na drugoj stativi i Javor je prelomio pitanje pobednika. Mogli su Ivanjičani da postignu još koji gol i da nanesu katastrofu Zmajevima ali je golman Krunić imao neke sjajne odrbane od kojih je najbolja bila ona Iliću kada je šutirao sa dva metra.

Za razliku od Ivanjice, mnogo manje uzbuđenja je bilo u Surdulici odakle je Čukarički odneo sva tri boda. Zasluženo. Brđani su slavili 1:0 i prekinuli seriju Đorđevićevog tima od šest mečeva bez poraza. Pobedom su se vratili na četvrto mesto na tabeli i opet su u dobroj poziciji za Evropu. Patrik Eze je u 15. minutu izašao sam na golmana i provukao mu loptu ispod ruke, a do kraja poluvremena je propustio još jednu dobru šansu. Bila je Čuka bolja i zaslužila vosđstvo na poluvremenu... Radnik je pokušao nešto ofanzivnije u drugom delu igre, ali je Čukarički uspevao da sačuva loptu i rezultat.

A tresla se gora i rodio se miš pred gostovanje Novog Pazara u Kruševcu. Očajan meč su odigrala dva kandidata za ispadanje, pa i nije čudo što je završeno 0:0. Milunović u prvom i Marinković u drugom su posle prekida propustili najbolje šanse za Čarapane i gosti su odneli bod uprkos kuknjavi uoči meča da su zabrinuti za deljenje pravde pod Bagdalom.

SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

Napredak - Novi Pazar 0:0

Javor - Voždovac 3:1 (2:1)

/Luković 3 penal, Ilić 45, Nikolić 52 - Putinčanin 41/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Eze Frajdej 15/

Metalac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Milunović 36/

Četvrtak

13.00: Inđija - TSC

15.00: (1,50) Vojvodina (4,00) Proleter (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Andrej IlićPatrik Eze FrajdejMarko JevremovićLazar Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara