kristijan Lovrić (NK Osijek)
kristijan Lovrić (NK Osijek)

Konačno Osijek, konačno taj Lovrić! Još će Dinamo da se trese od Bjelice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 18:58

Šampionska trka u Hrvatskoj sve uzbudljivija

Osam kola pre kraja, šampionska trka u Hravtskoj poprima oblik prave drame koja će trajati možda i do poslednjeg kola.

Osijek je u jednom trenutku upao u krizu kada je vezao dva remija bez golova protiv Lokomotive i Gorice ali je danas uodgovorio Dinamu u velikom stilu. Pregazio je Šibenik u gostima sa 3:0 i izjednačio se sa zagrebačkim Modrima na čelu tabele. Doduše, Dinamo ima meč manje ali je taj meč zaostali derbi protiv Hajduka. A upravo Splićani gostuju u Osijeku u narednom kolu i domaći tim može pobedom da ih definitivno izbaci iz trke za titulu.

Izabrane vesti

Dinamo je danas teže nego što se očekivalo slavio u gostima protiv Slavena 1:0. Jedini gol je bio delo Dinamovog najboljeg igrača Mislava Oršića, ali veću majstoriju od gola predstavlja fenomenalna asistencija maldog štopera Josipa Šutala koji raste u novu zvezdu hrvatskog fudbala. Do kraja je šampion rutinski sačuvao prednost i napravio pritisak na Osijek pred gostovanje nepredvidivom Šibeniku.

Mučila se ekipa Nenada Bjelice skoro sat vremena da načne tvrdog domaćina, a onda je konačno proradio Kristijan Lovrić! Skupo plaćeno rimsko pojačanje iz Gorice je napokon pokazao zašto je doveden u Slavoniju kao kapitalac i zašto je Bjelica toliko uložio u trci sa Dinamom, Hajdukom i stranim klubovima za njegov potpis. Sjajnim volejom sa 15 metara je majstorski reagovao na centaršut Leovca i postigao prvenac u dresu Osijeka kojim je odblokirao utakmicu.

U nastavku je Marin postigao autogol posle kornera, da bi Topčagić golom za 3:0 rešio sve dileme i doneo Osijeku tri važna boda.

Tim Nenada Bjelice nastavlja muški da trči šampionsku trku pored favorizovanih Dinama i Hajduku. Iako objektivno slabiji tim, siromašniji klub a često i ćrtva sudijskih grešaka, Osijek deluje da može da izdrži do samog kraja. U narednom kolu dočekuju Hajduk od kojeg nisu izgubili nijednom u tri međusobna okršaja ove sezone. A do kraja prvenstva imaju i teška gostovanja Dinamu i Rijeki. Dinamo sa druge strane ima gostovanja Hajduku i Rijeki, kao i okršaj sa Splianima u Maksmiru. Miriše na dramu do samog kraja…

HRVATSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Hrvatski dragovoljac – Istra 0:0

Subota

Gorica - Rijeka 1:0 (0:0)

/Čestić 73ag/

Hajduk - Lokomotiva 4:0 (2:0)

/Kalinić 23, Krovinović 43, Melnjak 54, Sahiti 62/

Nedelja

Slaven Belupo - Dinamo Z. 0:1 (0:1)

/Oršić 20/

Šibenik - Osijek 0:3 (0:0)

/Lovrić 54, Marin 70 autogol, Topčagić 78/



tagovi

OsijekKristijan LovrićNenad BjelicaŠibenik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara