Konačno stigla potvrda iz Intera: Mozes stiže, otišla ponuda za Eriksena, Žiru je moguć ako...

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 22:19

Oglasio se Pjero Auzilio

Od četiri planirana zimska pojačanja, u Inter je za sada stiglo samo jedno - Ešli Jang. Otpalo je drugo pošto je propala trampa u kojoj je Politano trebalo da ode u Romu u zamenu za Spinacolu, ali narednih dana se očekuje vrhunac Interove zsimke pijace.

Kristijan Eriksen, Olivije Žiru i Viktor Mozes kao alternativa za nedolazak Spinacole su poslovi na kojima Inter radi. Mozes bi prvi trebalo da potpiše pošto su dva kluba dogovorili uslove. Nigerijac je jedan od Konteovih omiljenih vojnika iz perioda u Čelsiju i prihvatio je da šest meseci ranije okonča pozajmicu u Fenerbahčeu kako bi se opet pridružio nekadašnjem treneru.
„Postigli smo osnovni dogovor sa Čelsijem oko Mozesa. On je zaista dobra prilika, ali hajde da sačekamo pre nego što kažemo nešto više“, rekao je večeras Interov direktor Pjero Auzilio.

Izabrane vesti

Italijanski mediji prenose da je sve dogovoreno i da Mozes sutra ujutro stiže na lekarske preglede i potpis ugovora u Milano. Inter ga dovodi na pozajmicu s pravom oktupa za 10.000.000 evra što je pomalo visoka cena s obzirom da mu za godinu i po dana ističe ugovor sa Čelsijem. Inače, Mozesov odlazak bi trebalo da otvori i prostor za finalizaciju transfera Milanovog levog beka Rikarda Rodrigeza u Fenerbahče.

Ipak, mnogo bitnije je šta će biti sa Kristijanom Eriksenom koji je Interova glavna meta ove zime. Auzilio se konačno malo otvorio i priznao da se vode konkretni pregovori.
„Poslali smo i zvaničnu ponudu Totenhemu za Kristijana Eriksena i sada čekamo njihov odgovor. Možemo samo da sedimo i čekamo jer je još mnogo klubova zainteresovano za njega. On je top igrač i prirodno je da privlači veliko interesovanje velikih klubova. To je teška transfer operacija, ali ćemo dati sve od sebe da je učinimo mogućom“, rekao je Auzilio.

Mediji na Čizmi otkrivaju da Interova ponuda iznosi 15.000.000 evra plus 3.000.000 evra kroz bonuse u zavisnosti od Eriksenovog učinka. Podsetimo, Inter je na početku pregovora nudio samo 10.000.000 evra za danca koji će biti slobodan za šest meseci dok je Totenhem ima čvrst stav da ga neće pustiti ispod 20.000.000 evra. Eriksenov agent Martin Šots bi sutra na sastanku sa Totenhemovim rukovodstvom trebalo da ispregovara smanjene cene i da privoli Danijela Levija da pristane na Interovu ponudu. Mala razlika deli dva kluba od dogovora i treba očekivati da se transfer realizuje. Spekuliše se da će bonusi biti ključni. Navodno je Levi složan sa fiksnim delom, ali traži još 3.000.000 evra kroz lako ostavrive bonuse do kraja sezone i još 2.000.000 kroz teže. Podsetimo, Inter i Eriksen su odavno dogovorili uslove ugovora.

Na kraju, Inter želi da ispuni i Konteovu veliku želju u vidu Olivijea Žirua. Sa Francuzom već imaju dogovor oko ugovora na dve i po godine. Ali sa Čelsijem nemaju, niti mogu da ga dovedu dok se ne reše Matea Politana koji se i dalje nada prelasku u Romu.
„Olivije Žiru je opcija ako prodamo nekog od naših napadača. Politano je bitan Interu, ali ako budemo imali mogućnost da ga usrećimo, onda ćemo to i da uradimo“, rekao je Auzilio.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara