Konja i dalje čeka Bena: Na Zvezdinom stolu je blizu 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 16:07

Klub iz Arabije se još čeka

Niko vam to neće zvanično reći u Crvenoj zvezdi, ali postoje ozbiljni izgledi da El Fardu Ben možda čak i pre dvomeča sa Jang Bojsom napusti Ljutice Bogdana. Prema saznanjima MOZZART Sporta turska Konja ga čeka već dva meseca, dok u Zvezdi čekaju i obećanu, mada ne još konkretnu ponudu iz Saudijske Arabije.

Konju ima na papiru. Ponudu je doneo menadžer Igor Lambulić, nude Turci između 1.500.000 i 2.000.000 evra na ime obešećenja, pride i Benu odlične uslove da se finansijski obezbedi u smiraj karijere. Uostalom, iako je Zvezda ranije imala i više ponude za reprezentativca Komorskih Ostrva teško da će izvući značajno veće pare na 30-godišnjem fudbaleru. Posebno zbog toga što Benu sledećeg leta ističe ugovor što znači da već u januaru crveno-beli ne bi imali previše prostora za manevar.

Izabrane vesti

Pride, Ben je pošteno igrao ovih godinu i po dana u Zvezdi i zaslužio je da mu klub dopusti da se naplati. Naravno, neće ga Zvezda po svaku cenu gurati sa stadiona “Rajko Mitić”, ima Ben podebeli kredit kod trenera Vladana Milojevića i ako bude ostao biće dobrodošao, iako ovog leta ne igra na onom prepoznatljivom nivou.

Tako da je sve vrlo blizu realizacije. Samo što u Zvezdi čekaju da se jave i Saudijci. Neće to značajno promeniti finansijsku sliku na Topčiderskom brdu, i njhova bi se ponuda kretala tu negde oko 2.000.000, ali bi Saudijci verovatno sav novac poslali odmah, dok bi Konja obavezu razvukla na rate. A sa tim novcem bi nadležni u Ljutice Bogdana krenuli po Las Palmasovog Matea Garsiju ili već nekog drugog krilnog fudbalera, ako joj Olimpijakos “otme” 22-godišnjeg igrača.

A Ben navijači svakako neće zaboraviti. Mnogo je uradio za ovih 18 meseci u Beogradu. Samo u Superligi 27 golova i još 13 nameštenih, ali pre svega one istorijske kvalifikacije za Ligu šampiona prošlog leta. I ona dva gola Salcburgu. Večno će se pamtiti.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara