Navijač Kruz Azula (©AFP)
Navijač Kruz Azula (©AFP)

KONKAKAF Liga šampiona: Kruz Azul i Sijetl bez prava na grešku

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 23:15

Meksikanci u noći između četvrtka i petka od 02.30 časova dočekuju kanadski Fordž, Saundersi od 04.45 igraju na severozapadu SAD protiv Motagve iz Hondurasa

Poslednja dva učesnika Lige šampiona Severne Amerike dobićemo noćas. Revanš mečeve osmine finala, inače prve runde takmičenja, odigraće od 02.30 časova Kruz Azul i Fordž, a potom od 04.45 Sijetl Saunders i Motagva.

Domaćini su favoriti, mada im prvi mečevi ne ostavljaju prostor da odigraju opušteno. U Kanadi je Kruz Azul slavio samo sa 1:0, tako da će meč u Meksiko Sitiju morati da odigra maksimalno koncentrisan ukoliko ne želi da dozvoli iznenađenje.

Izabrane vesti

Plava mašina je, uz Pumas, najveći favorit za Lige šampiona. Ukoliko ostvari to, Kruz Azul će da se izjednači sa Klub Amerikom kao najtrofejniji klub u istoriji elitnog takmičenja, pošto je do sada bila šest puta prvak kontinenta. Poslednju titulu uzela je još 2014. godine. U meksičkoj Klausuri igra odlično, ima samo jedan poraz u prvih šest kola i treća je na tabeli, sa bodom manje od lidera Pueble.

Fordž nema šta da izgubi. Takmičenju je pristupio kao autsajder, bez obzira na to koga izvuče na žrebu, a zapao mu je najteži mogući protivnik. Izbegao je debakl kod kuće, čime su Kanađani prezadovoljni, mada su svesni da će sada Kruz Azul da igra u jačem sastavu.

Očekujem da nas Meksikanci napadnu od prvog zvižduka. Igraju kod kuće, imaju sve potrebne elemente na svojoj strani, pun stadion… Pokušaće što brže da nam daju gol, da nas pošalju na 2:0 i tako nas stave u težak položaj. Ipak, verujem da ako im zaustavimo taj prvi nalet, da možemo do gola, možda i dva. Bitno je samo da se držimo plana koji smo napravili“, kazao je štoper Fordža Dominik Samjuel.

02.30: (1,15) Kruz Azul (7,75) Fordž (18,0) - prvi meč 1:0

Daleko neizvesniji meč bi trebalo da bude onaj koji se igra u Sijetlu. Domaći Saundersi nisu uspeli da steknu nikakvu prednost u Hondurasu, odigrali su 0:0 sa Motagvom u prvom meču. U Severnoj Americi postoji pravilo gola u gostima, tako da će Amerikanci morati da budu ekstremno pažljivi da ne prime gol.

Dva od tri predstavnika Sjedinjenih Američkih Država su se već plasirali u četvrtfinale. Osvajač MLS Njujork Siti je preslišao kostarikanski Santos, dok je Nju Ingland Revolušn automatski prošao, posle odustajanja Kavalija sa Haitija, koji nije obezbedio na vreme potrebne papire za put u SAD. Sijetlovim igračima ipak pred očima moraju da budu kolege iz Kolorado Rapidsa, koji su u četvrtak ujutru eliminisani od strane osvajača KONKAKAF lige, Komunikasionesa, posle penala. Inače, tim iz Gvatemale je u finalu drugog po kvalitetu takmičenja na kontinentu savladao upravo Motagvu.

U Hondurasu je Sijetl bio bez dvojice važnih igrača, Nuhua Tola i Žoaa Paula. Defanzivac Nuhu je dobio dozvolu da ne putuje sa ekipom, kako bi odmorio od učešća na Kupu afričkih nacija sa Kamerunom, dok je Žoao Paulo imao problema sa dokumentacijom. On je u vreme prve utakmice morao da ostane u Brazilu, kako bi dobio zelenu kartu, ali sve je u međuvremenu sređeno pa će i Paulo i Nuhu da konkurišu za noćašnju utakmicu.

U četvrtfinalu će se sastati Komunikasiones i Njujork Siti, odnosno Pumas i Nju Ingland. Klub Leon će sačekati boljeg iz duela u Sijetlu, dok će pobednik okršaja Kruz Azula i Fordža da ide na Montreal.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Klub Leon – Gastatoja 1:0 (1:0) – ukupno 3:0

/Ernandez 11/

Četvrtak

Njujork Siti – Santos DG 4:0 (2:0) – ukupno 6:0

/Morales 32, Šano 36, Magno 80, 86/

Montreal – Santos Laguna 3:0 (2:0) – ukupno 3:1

/Kioto 10, Mihailović 22, Kone 61/

Kolorado Rapids – Komunikasiones 1:0 (1:0) – ukupno 1:1, penalima 3:4

/Alves 29/

Pumas – Saprisa 4:1 (1:0) – ukupno 6:3

/Ortiz 12, Dineno 74, 82, Rožerio 90+4 – Bolanjos 51/

Petak

02.30: (1,15) Kruz Azul (7,75) Fordž (18,0) - prvi meč 1:0

04.45: (1,35) Sijetl Saunders (4,90) Motagva (9,50) - prvi meč 0:0

(Nju Ingland Revolušn se plasirao direktno u četvrtfinale posle odustajanja Kavalija sa Haitija)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaSijetl SaundersKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara