(Reuters)
(Reuters)

KONMEBOL i UEFA objavili: Duel kontinentalnih šampiona Italije i Argentine u junu 2022.

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 18:02

Sve u cilju jačanja saradnje krovnih fudbalskih organizacija Evrope i Južne Amerike

Nedeljama se diskutovalo o ideji, a danas je konačno usvojena - šampion Evrope Italija i osvajač Kopa Amerike Argentina odigraće utakmicu u junu 2022. godine. Ostaje da se utanači da li će zvanični naziv meča biti Evro-Američki kup ili Internacionalni super kup, odnosno precizan datum i mesto odigravanja. Najveću simboliku nosio bi izbor stadiona Dijego Armando Maradona u Napulju, a nije nemoguće da se takav scenario obistini.

Izabrane vesti

“Odluka da ovakav meč bude organizovan ide je deo poboljšanja odnosa i saradnje između KONMEBOL-a I UEFA-e", objavljeno je u zvaničnom saopšrenju gde takođe stoji da će saradnja ubuduće uključivati i kategorije ženskog fudbala, futsala i mlađih kategorija, kao i razmenu sudija i trening programa.

Utakmica će biti odigrana u jednoj od poslednjih reprezentativnih pauza pred Svetsko prvenstvo u Kataru čiji je početak zakazan za 21. novembar. Čitava inicijativa podrazumeva i otvaranje zajedničke kancelarije u Londonu koja će biti zadužena za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa.

Podsetimo, Italija je postala prvak evrope savladavši Englesku na penale, dok je Argentina u velikom derbiju Južne Amerike savladala Brazil golom Anhela di Marije i tako postala kontinentalni vladar.



tagovi

fudbalska reprezentacija Italijefudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara