(©Reuters)
(©Reuters)

Konseisao: Borbenost je u DNK Porta, dirnulo me požrtvovanje igrča

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 06:00

Portugalac nije štedeo pohvale na račun igrača posle plasmana u narednu rundu

Seržo Konseisao i njegovi izabranici priredili su iznenađenje eliminisavši Juventus u osmini finala Lige šampiona. Porto je u Torinu, posle pregršt uzbuđenja uspeo da se plasira u narednu rundu, a duel na Alijanc stadionu predstavljao je demonstraciju svih čari fudbala. Vođstvo gostiju, izjednačenje, crveni karton, preokret, produžeci, a onda vrhunac drame u vidu gola Serža Oliveire i prava fudbalska drama koja je usledila nakon samo dva minuta i novog vođstva Bjankonera. Na kraju, borbeni Zmajevi uspeli su da se plasiraju u sledeću rundu, a trener portugalskog predstavnika nije štedeo pozitivne kritike na račun svojih izabranika.

Izabrane vesti

"Ove utakmice ostaće zabeležene kao istorijske. Igrači su ispoštovali navijače i dres pruživši srčano izdanje, uspeli su da dođu do srži i da pokažu istinsku DNK Porta. Njihova neverovatna odlučnost i požrtvovani duh su me dirnuli", rekao je Konseisao.

Iako su gosti od 54. minuta igrali sa igračem manje, igrački deficit nije ograničio portugalski tim isključivo na defanzivu te su konstantno pokazivali potencijal i u napadu što se isplatilo u 115. minutu.

"Čestitam igračima, uradili su fantastičan posao. Nakon Taremijevog isključenja smo pokazali DNK kluba, borbenost i istrajnost. Ni na trenutak nismo gubili nadu. Rekao sam igračima na poluvremenu da je potrebno od svako pruži još malo više. U ovakvim situacijama pronalazimo ovu snagu", rekao je Konseisao za sajt UEFA.

Fudbalski stručnjak prethodno se pojavio na onlajn konferenciji, ali se pred mikrofonom zadržao samo nekoliko desetina sekundi jer nije bilo pitanja novinara, a iako nije bilo zvaničnog obrazloženja navodno se radilo o tehničkim problemima sa aplikacijom za video konferencije Zum što je i jedino razumno obrazloženje zašto nekadašnji krilni fudbaler nije imao nijedno pitanje posle velikog uspeha.



tagovi

Seržo KonseisaoJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara