Foto: Reuters
Foto: Reuters

Konseisau sin u nadoknadi izmislio penal za trijumf nad Maritimom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 22:11

Porto nastavlja da glumi Sportingovog najvećeg konkurenta za titulu

Porto je sredinom prošle nedelje napravio iznenađenje u Ligi šampiona pobedivši Juventus. Pobeda nad Kristijanom Ronaldom i bjankonerima nije uticala na Zmajeve da zaigraju impresivno, ali su uz pomoć diskutabilnog penala u sudijskoj nadoknadi uspeli da se vrati na pobedničku stazu u Primeiri i nastavi da glumi Sportingovog najozbiljnijeg rivala u borbi za titulu. Prekinut je niz od tri ligaška remija tim sa Dragaa koji posle kikseva sa Belenensesom, Bragom i Boavistom uspeo da probije oklop fenjeraša Maritima - 1:2.

Na prethodnih pet mečeva na Madeiri Porto je u tri navrata uzimao razočaravajući bod i u tom periodu nijednom nije padalo više od dva gola po utakmici. To je bila odličan alarm za odlazećeg šampiona da je domaćin uvek spreman na fudbalski rat. Teško da bi ga ekipa Serža Konseisaa dobila da sin portugalskog stručnjaka koji je ušao sa klupe nije iznudio jedanaesterac. Masedo mu se naslonio na leđa, a sudija Fereira pokazao je na belu tačku. Otavio je ostavio u mestu ukopanog Abedzadeha, a Porto se vratio na minus osam u odnosu na Sporting sa kojim igra veliki derbi u narednom kolu.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme donelo je po jedan pogodak na obe strene - vođstvo Porta posle asistencije Medija Taremija za Uribea i poništenje istog četiri minuta kasnije kada je Leo Andrade je iskoristio pokušaj udarca saigrača da zakuca loptu u mrežu. Dignuta je zastavica, signaliziran ofsajd, ali je posle intervencije kolega iz VAR sobe Fereira preinačio odluku.

Mogao je Maritimo možda i do trijumfa da su okolnosti bile drugačije pošto je u roku od šeszdesetak sekundi između 83. i 84. minuta Marćesin prvo zaustavio Alipura. Zatim su domaći pogodili stativu posle kornera, a Merćesin novom fenomenalnom odbranom sprečio Andradea da sa dva gola postane apsolutni junak poslednjeg meča 20. kola Primeire.

PRIMEIRA - 20. KOLO

Petak

Boavista - Moreirense 1:0 (0:0)

/Gomes 52/

Subota

Belenenses - Nasional2:1 (1:1)

/Ribeiro 28, Kardoso 69pen - Gore 42/

Žil Visente - Santa Klara 1:0 (0:0)

/Pedrinjo 90+3pen/

Sporting - Portimonense 2:0 (2:0)

/Fedal 27, Santos 31/

Nedelja

Fereira - Gimarais 2:1 (1:1)

/Žoao Pedro 33, Fereira 62 - Estupinan 23/

Rio Ave - Famalikao 0:1 (0:1)

/Ugarte 40/

Braga - Tondela 4:2 (3:0)

/Piazon 18, 50, Horta 40, Novais 42 - Ane 84, Žakite 90+4/

Farense - Benfika 0:0

Ponedeljak

20.00: (7,50) Maritimo (4,40) Porto (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PortoMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara