Konsenzus u Francuskoj: Anri, Enrike i Dešan su rekli – WZE je taj

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 14:56

Mladi vezista Pari Sen Žermena prekomandovan u A reprezentaciju

Posao je završen, sad može da se eksperimentiše. Da se probaju oni koji nadolaze, nagoveštavajući da bi mogli da obeleže epohu u dresu reprezentacije Francuske. Kilijan Empabe je već stasao i ne može se smatrati mladim, iako su mu tek 24 godine, zato je vreme za Voren Zaira Emerija.

U pitanju je 17-godišnji vezista Pari Sen Žermena, koji je opčinio je samo Luisa Enrikea, kod koga je redovan na klupskom nivou, već i Tijerija Anrija, pošto je u dresu mlade reprezentacije debitovao u septembru i odmah poneo traku, pa je posledično tome i Didije Dešan shvatio da to što pokazuje valja proveriti u dresu A selekcije Galskih petlova.

Izabrane vesti

Sve što je Zair Emeri dosad učinio, a igra redovno, čak daje i namešta golove, kako u Ligi 1, tako i u Ligi šampiona, nateralo je Dešana da ga pozove pod zastavu, iako retko kad menja sastav. Ovoga puta je morao, prinudno, pošto se povredio Oreljan Čuameni (stopalo leve noge) i vezistu Real Madrida će odmeniti upravo WZE.

Za razliku od oktobarskog ciklusa kad jesu bili na početnom spisku, ali su se usled povreda povukli, Dajo Upamekano i Žil Kunde su sad tu. Nema Benžamena Pavara, koji mora da odustvuje usled povrede levog kolena. Preskočen je opet štoper Čelsija Aksel Disasi, jer su prednost u odbrani dobili Vilijam Saliba i Žan Kler Todibo. Ovaj drugi predstavlja prijatno iznenađenje u dresu Nice, koja je mimo očekivanja lider Lige 1, sa samo četiri primljena gola.

Francuzi će najpre 18. novembra igrati protiv Gibraltara, a tri dana kasnije sa Grčkom.

TIM FRANCUSKE

Golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Majk Menjan (Milan), Bris Samba (Lans);

Odbrana: Žonatan Klos (Marselj), Lukas Ernandez (PSŽ), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Vilijam Saliba (Arsenal), Žan Kler Todibo (Nica), Dajo Upamekano (Bajern), ;

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Bubakar Kamara (Aston Vila), Adrijen Rabio (Juventus), Voren Zair Emeri (PSŽ);

Napad: Kingsli Koman (Bajern), Usman Dembele (PSŽ), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Kilijan Embape (PSŽ), Markus Tiram (Inter).


tagovi

Voren Zair EmeriPari Sen ŽermenFudbalska reprezentacija FrancuskeDidije Dešankvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara