Konte o Eriksenu: Nije ovo Engleska, ovde su očekivanja veća

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 09:35

Italijan smatra da su u Interu zadovoljni sa njegovim radom

Inter je sinoć preokretom protiv Torina prekinuo lošu seriju zbog koje je prvi put od dolaska u klub počelo da se šuška i o otkazu Antoniju Konteu. Paradoksalno je to što je Konte sinoćnjom pobedom popeo Inter na drugo mesto na tabeli, pa rezultatski to ne deluje tako loše.

Međutim, igre Intera u drugom delu sezone i očigledna inferiornost u šampionskoj trci sa Juventusom su Kontea stavili pod pritisak što je očigledno po njegovom ponašanju, izjavama i potezima koje pravi. Sinoć je na klupi ostavio Kristijana Eriksena. Treći put u poslednja četiri meča, a drugi put zaredom je prednost imao španski veteran Borha Valero. Dovoljno da se mnogi u Italiji zapitaju da li su Eriksen i Konte kompaktibilni i da li je dovođenje Danca bila greška.

Izabrane vesti

„Moramo da držimo određene nivoe u igri, potreban nam je balans i zato pravim takve izbore. Eriksen napreduje i svestan je da je došao u ambiciozan klub koji od njega mnogo zahteva. Očekivanja u Italiji su velika. Što si veće ime, to ljudi više i očekuju od tebe. Radio sam u Engleskoj, situacija tamo je lakša i mirnija. Eriksen je vredan momak i radi dobro, ali neke odluke moram da donosim za dobro Intera. Kada biram igrače, ne gledam im imena i svi su isti za mene. Nastaviću tako jer ovaj tim ima dobar duh i samo bi ponekad trebalo malo više da veruje u svoj kvalitet“, rekao je Konte sinoć posle meča sa Torinom.

Na kritike da Inter u poslednje vreme nije igrao dobro i da li postoji mogućnost da dobije otkaz na kraju sezone Konte je odgovorio:

„Došao sam u Inter zbog trogodišnjeg projekta i da ih vratim tamo gde zaslužuju da budu. Očigledno je da je za to potrebno vremena, ali ja imam mnogo entuzijazma i vere. Počeli smo taj trogodišnji projekat i tačno toliko mi traje ugovor. Ako kasnije budu hteli da mi produže ugovor, videćemo... Srećan sam ovde i znam da me čeka težak put. Ako su svi zadovoljni poslom koji obavljam – a koliko sam čuo, jesu zadovoljni – onda ne vidim razlog zašto ne bih nastavio sa poslom. Ako ne budu zadovoljni mojim radom, neću se libiti da se sklonim“.  


tagovi

Antonio KonteKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara