Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Konteovih pet minuta: Pobedili bismo i da je Zlatan ostao na terenu, Eriksen ne ide

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 23:57

„Niko ne odlazi, niko ne dolazi“, poručuje trener Intera

Utakmica koja bi mogla da okrene Interovu sezonu! Jeste u pitanju Kup Italije, manje bitno takmičenje od Serije A, ali pobeda nad večitim rivalom Milanom mogla bi da ima eho i na tabeli prvenstva, gde je razlika samo dva boda u korist Rosonera.

Osokolio se posle trijumfa i Antonio Konte. Trener Intera je dočekao svojih pet minuta da može da digne glas. Pa i da pošalje koju strelicu ka taboru gradskog rivala.

Izabrane vesti

Ali, ostaće da lebdi upitnik iznad Interove pobede. Dok je na terenu bilo 11 protiv 11, Milan je vodio 1:0. Tek kada je isključen Zlatan Ibrahimović, nerazuri su preokrenuli. I to na kraju golom Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca u debeloj sudijskoj nadoknadi.

Pobednik je taj koji drži banku na kraju, a Konte tvrdi da bi njegov tim trijumfovao i da je ostalo 11 na 11.

Prošli smo u polufinale, drugu godinu zaredom. Zato igrači zaslužuju čestitke, jer su imali pravi pristup od početka do kraja. Bila je teška utakmica, Milan je jak tim, koji je na čelu lige, pa pobeda nad njima u četvrtfinalu je nešto što vredi proslaviti. Milan je kvalitetna ekipa, ali i da je ostalo 11 protiv 11, uspeli bismo da preokrenemo. Mislim da rezultat sve do našeg drugog gola nije bio pravedan. Imali smo sve vreme inicijativu, njihov golman je bio igrač utakmice“, naglasio je Konte.

Nije šef struke Intera hteo mnogo da priča o incidentu u kojem su učestvovali Ibrahimović i Lukaku.

Ovo je derbi, nije šetnja kroz park. Neizbežno je da oba tima budu pod tenzijom. Bio sam i ja igrač, pa znam kako nervoza može da eksplodira u situacijama kada ste ljuti. Dobro je što je Lukaku ostao pribran posle svega. Ovu pobedu posvećujemo našim navijačima“.

Čovek za kojeg se dugo priča da je na izlaznim vratima iz kluba doneo je pobedu Interu. I sada se sve okrenulo. Eriksen neće otići, tvrdi Konte.

Mesec dana već pričam istu priču: ovo je Interov tim! Niko neće doći, niko neće otići. I koliko god da to govorim, niko mi ne veruje. Radimo sa Eriksenom na taktičkom planu, da bismo imali alternativu za Brozovića, jer nemamo takvog igrača. Kristijan je inteligentan, ali i vrlo stidljiv tip. Nadam se da će ga ovaj gol prodrmati, da će ga izvući iz njegove „školjke“. Srećan sam što je postigao gol“, istakao je Antonio Konte.

I poručio da je sad najvažniji meč sa Beneventeom u ligi. 


tagovi

Antonio KonteInterSerija Aac milan

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara