(©Reuters)
(©Reuters)

Kopa Sudamerikana: Krespova Defensa napada polufinale preko Baije

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 21:50

Halkon je pre dve godine zastao u ovoj fazi takmičenja, a protiv brazilskog tima juri plasman među četiri najbolje ekipe i najveći uspeh

Ne blistaju Baija i Defensa u nacionalnim prvenstvima Brazila, odnosno Argentine, ali se na međunarodnoj sceni druga pesma peva. Večeras od 23.15 će Baija braniti domaći teren, a Krespova četa pokušati da stekne kapital pred revanš u Argentini.

Baija je u osmini finala izbacila Union Santa Fe, a za prolazak u četvrtfinale bio joj je dovoljan gol iz dvomeča. Defensa i Hustisija nadigrala je Vasko da Gamu, nije išlo sve kao po loju, mogla je i ranije overiti četvrtfinale, ali su joj u prvom susretu poništena čak tri gola. U revanšu ju je među najboljih osam pogurao Gabrijel Haken.

Izabrane vesti

Defensa i Hustisija koju predvodi proslavljeni argentinski napadač Ernan Krespo u Liga kupu Argentine, koji je poneo naziv Dijego Armando Maradona nakon smrti legendarnog fudbalera, nije uspela da upiše nijedan trijumf i pružala je dijametralno suprotna izdanja od onih u Kopa Sudamerikani. Ne dolazi Defensa u dobroj formi na Fonte Nova arenu, međutim, Mano Menezes ne veruje da loše igre u nacionalnom šampionatu negativno utiču na Defensu i da će ih to Krespova četa ostaviti po strani.

„Prvo, uvek je veoma teško upoređivati različita takmičenja. Rasingu je bilo teško u argentinskom prvenstvu i upravo je eliminisao najbolji brazilski tim, šampion Libertadoresa, u nedavno odigranoj utakmici. Dakle, ne postoji takva stvar. Svako takmičenje je priča za sebe. Defensa i Hustisija eliminisala je Vasko da Gamu, plasirala se u četvrtfinale, baš kao i mi. Ima kvalitete drugačije od protivnika sa kojim smo se suočili u osmini finala“, rekao je strateg Baije i dodao:

„U određenim trenucima moraćemo da se branimo, oni takođe imaju kapacitet za to. Moraćemo da se dobro postavimo i razumemo svaki trenutak igre“

, zaključio je

Menezes.



I forma Baije počela je da se kreće silaznom putanjom. Nakon tri pobede usledila su tri poraza u brazilskoj Seriji A. Zakazao je napad Baije u ta tri meča, ali još više brine odbrana. Ofanzivni deo tima u trenutnom je zastoju, može da proradi svakoga časa, a poslednja linija tima konstantno je klimava. Baija je druga najgora odbrana brazilskog šampionata sa 39 primljenih golova, a samo je poslednjeplasirani Gojas primio više golova, i to isključivo jedan.

Defensa i Hustisija je drugi put dogurala do četvrtfinala Kopa Sudamerikane, prethodno ju je 2018. godine zaustavio Junior Barankilja u ovoj fazi takmičenja. Ernan Krespo je označio Kopa Sudamerikanu kao primarno takmičenje, rezultati u argentinskom Liga Kupu su trpeli, a tim je daleko dogurao na međunarodnoj sceni i ispostavilo se da Krespo nije pogrešio kada je fokus prebacio na Kopa Sudamerikanu.

„Znamo da imamo priliku da se upišemo u istoriju, ovo je drugi put da klub igra u četvrtfinalu. Oni su prava brazilska ekipa, imaju odlične individualce“, rekao je Krespo na konferenciji za medije.

Biće ovo prvi susret argentinskog i brazilskog tima. Nisu Defensa i Baija imali priliku da se sastanu do sada u međunarodnim utakmicama, a ulog je veliki – polufinale drugog po snazi takmičenja u Južnoj Americi.

KOPA SUDAMERIKANA, četvrtfinale

Sreda

Velez - Universidad Katolika 1:2 (0:1)

/Lusero 90 - Zampedri 45+5, Puh 50/

23.15: (2,40) Baija (2,95) Defensa Justisija (3,10)

Četvrtak

01.30: (1,45) CPD Junior (3,80) Kokimbo Unido (7,75)

23.15: (2,65) Lanus (2,95) Independiente (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BaijaDefensa i HustisijaErnan KrespoKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara