Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kopetdag u laganom ritmu preslišao Merv i prišao vrhu

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.05.20. | 18:59

Loše izdanje Merva u Turkmenistanu

Fudbalska ponuda još je „iscepkana“, pošto su gotovo sva takmičenja još uvek na pauzi. Igra se još u Nikaragvi, na Tajvanu, Belorusiji, danas je počeo južnokorejski šampionat, a lepe vesti su ovih dana stigle iz Nemačke, gde će se vrlo brzo zakotrljati lopta u Bundesligi i Cvajti.

Ni Turkmenistan nije stao, pa je ovog petka utakmicom sedmog kola između Kopetdaga iz Ašhabada i Merva nastavljeno tamošnje prvenstvo. Domaćin je zabeležio neočekivano laku pobedu, kojom je uspeo da skoči na treće mesto na tabeli – 3:1 (1:1).

Izabrane vesti

Kopetdag je poveo već u 16. minutu i to golom sa bele tačke, međutim Merv je nekako uspeo da uzvrati udarac na oko šest minuta pred završetak prvog dela igre, te da tako nagovesti eventualno zanimljiviji nastavak susreta.

Od njega, međutim, nije bilo ništa, pošto je Kopetdag uspeo da ponovo stane na noge. Domaćin je prvo poveo u 69. minutu utakmice, da bi potvtdu svog trijumfa dao tačno 20 minuta kasnije, čime je ostavio Merv u donjoj polovini tabele sa samo dve pobede iz sedam odigranih kola.

Već sutra biće odigrane još dve utakmice ovog šampionata. Koplja će ukrstiti Netbiči i Altin Asir, kao i Energetik i Sagadam.

TURKMENISTAN 1 - 7. KOLO

Petak

Kopetdag Ašhabad - Merv 3:1 (1:1)

Subota

14.30: (10,0) Netbiči (5,50) Altin Asir (1,25)

15.00: (3,45) Energetik (3,00) Sagadam (2,20)


tagovi

Turkmenistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara